Šport > Košarka
15617 ogledov

Dončić besen kot ris, ni mogel verjeti, kaj so storili njegovi soigralci

Dončić Print Screen
Luka Dončić je bil več kot očitno nezadovoljen s postavitvijo soigralcev v zadnjem napadu na tekmi s Cleveland Cavaliers.

Košarkarji Dallas Mavericks so morali sinoči pred domačimi gledalci priznati premoč Cleveland Cavaliers (110:113). Mavsi so imeli v zadnjih sekundah obračuna priložnost za izenačujočo trojko, a je po podvajanju obrambe na Luki Dončiću odločilni met zgrešil Seth Curry.

Luka Dončić NBA Šport Luka v prvem polčasu do 29 točk, tekmo je vseeno odločil zadnji met

Domači so prevladovali celo tekmo in v nekem trenutku vodili že z 20 točkami razlike (50:30). Ob začetku zadnje četrtine je Dallas vodil s 101:91, nato pa povsem razpadel v odločilnih trenutkih in gostom pomagal do velikega preobrata.

Najbolj kritičen element igre je bil skok, saj so gostje pobrali 20 odbitih žog več od domačih igralcev.

"V zadnji četrtini smo imeli veliko odprtih metov, a smo bili nenatančni, tudi Dončić in Curry sta zgrešila veliko metov. Cleveland je vseskozi igral zavzeto, Allen, ki je imel kar devet skokov v napadu, pa nam je povzročal silne težave. V končnici bi morali igrati precej bolje," je po porazu dejal trener Jason Kidd.

Spet je čaral Šport Dončić z vrhunsko potezo obnorel navijače in celotno ligo NBA

Dončić je bil v zadnjem napadu na tekmi tarča podvajanja, ob tem pa ni bil deležen ustrezne pomoči soigralcev. Na koncu je moral žogo v sili oddati Curryju, ki iz težkega položaja ni uspel zadeti za podaljšek.

Slovenec se je po zadnjem zvoku sirene jezil nad slabo postavitvijo in neodzivnostjo soigralcev. Zelo zgovorna je bila njegova reakcija na parketu, nadaljeval pa je na klopi, kjer je razočarano širil roke, zmajeval v glavo in odvrgel brisačo. Vidno frustriran je bil tudi na poti v garderobo, saj je ves čas nekaj prigovarjal tako sebi kot drugim.

"Podvajali so. Potrebovali smo trojko. Vem, da je bil Lively odprt pod obročem, toda nismo potrebovali koša za dve točki," je na novinarski konferenci komentiral 24-letnik.

 | Avtor: Print screen Print screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • leon85 06:49 30.december 2023.

    Samo blok je rabu in korak prednosti za kreiranje je tu. Rookie se je pač mal zgubu, zato pa naj bi Kid to razumel- očitno ne...🙈🤷‍♂️

  • Idioti 16:54 28.december 2023.

    Jezen je bil lahko samo na Jonsa jU. , ki je stal pod obročem , vseeno če bi tudi zapustil igrišče , kajti potrebovali so edino 3 točke . Tako pa je bilo podvajanje Dončiča igra 5 na 4 .

  • Toma 12:15 28.december 2023.

    BMK!