Šport > Košarka
16657 ogledov

Ob porazu Dallasa še en šok za Mavericke

Dante Exum in Luka Dončić Profimedia
Ravno ko se je po poškodbi vrnil Kyrie Irving, se je pri Mavericks poškodoval drug zelo pomemben člen ekipe.

Dallas Mavericks letošnjo sezono preprosto nimajo sreče s poškodbami. Tudi če zanemarimo, da prvi zvezdnik ekipe Luka Dončić, ki že celotno sezono kaže predstave MVP kalibra, praktično ves čas igra s poškodovano stegensko mišico, je praktično ni tekme, ko bi imel glavni trener ekipe Jason Kidd na voljo vsa svoja najmočnejša orožja.

Član rotacije Maxi Kleber je namreč v celotni sezoni nastopil na vsega petih tekmah in je še vedno odsoten zaradi poškodbe prsta na nogi, drugi veliki zvezdnik ekipe Kyrie Irving, ki se je ob nedavnem porazu proti Utah Jazz vrnil po kar dvanajstih tekmah odsotnosti, je letos izpustil že šestnajst tekem, na dvanajstih tekmah pa je manjkal še eden boljši igralcev Dallasa, Josh Green.

Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi izjemni novinec Dereck Lively II, ki je tako navdušil v svoji prvi sezoni, je moral zaradi poškodb izpustiti že šest tekem in njegova odsotnost pod obema obročema se je še kako poznala. Zanimivo je, da v celotni ekipi Dallasa ni niti enega igralca, ki bi nastopil na vseh 34 tekmah sezone. Še najbližje temu je Derrick Jones Jr., ki je manjkal na eni tekmi, medtem ko so vsi drugi košarkarji izpustili vsaj tri tekme.

A pred tekmo z Utah Jazz v noči na torek so se stvari končno začele obračati na bolje. Po dolgi odsotnosti se je v kader vrnil Irving in čeprav so Kyrie, Luka in Dante Exum igrali vidno načeti, je Kiddu tokrat prvič po dolgem času manjkal le Maxi Kleber. A usoda se je ponovno poigrala z Dallasom ...

Ravno ko bi videli, česa so Mavs v polni postavi resnično sposobni, se je ob že tako bolečem porazu z Utah Jazz (127:90) poškodoval še eden ključnih igralcev Dallasa, odlični Avstralec Dante Exum. Njegov nastop je že tako bil pod velikim vprašajem zaradi poškodbe desne pete, ko pa je Avstralec že sredi druge četrtine poškodovan zapustil igro in je iz slačilnice prišlo obvestilo, da se ne more vrniti v igro, je postalo jasno, da so Mavs ponovno izgubili enega svojih najpomembnejših igralcev.

Exum se je namreč po svoji vrnitvi iz Evrope v Dallasu ustalil kot eden najboljših igralcev ekipe, še posebej ob številnih poškodbah soigralcev pa je njegova vloga v ekipi dobila toliko večji pomen. Exum se je tako znašel v začetni postavi vseh Dallasovih decembrskih tekem, v tem času pa je povprečno dosegal 15,3 točke, 3,8 skokov, 4,5 asistenc in eno ukradeno žogo na tekmo, ob odličnem 61-odstotnem metu iz igre ter 53-odstotnem mestu za tri točke. Dallas pa je z njim v začetni postavi dobil kar osem od trinajstih tekem.

Zaenkrat še ni jasno, kako resna je Exumova poškodba in kdaj se bo ponovno lahko vrnil na igrišče, a njegova odsotnost se bo še kako poznala. Njegov doprinos ekipi namreč najlepše opišejo naslednje Lukove besede: "Neverjeten je. Resnično, do zdaj je bil neverjeten. Njegov IQ je noro visok. Prebije se do obroča, polaga žogo, zadeva trojke. Resnično sem vesel, da je del naše ekipe, saj se je izkazal za izjemno okrepitev."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 21:21 02.januar 2024.

    Uuuh nas pa to zelo zanima..

Sorodne novice