Šport > Košarka
17756 ogledov

Vir iz kluba razkril: Mavs favoriti za prihod enega najboljših igralcev lige

Luka Dončić in Pascal Siakam Profimedia
Prvi zvezdnik ekipe Toronto Raptors je na izhodnih vratih kluba. Favoriti za njegov prihod naj bi bili Dallas Mavericks.

Dallas Mavericks so po katastrofalni lanski sezoni v zadnjem času ponovno dvignili svoje predstave na višjo raven in se trenutno z razmerjem 19-14 vrtijo okoli mest, ki še neposredno vodijo v končnico. A vseeno se zdi, da je to bolj posledica MVP predstav prvega zvezdnika Luke Dončića, kot pa da bi sama ekipa resnično storila korak naprej.

Čeprav je poleti ekipo okrepilo kar nekaj igralcev, izmed katerih izstopa odlični novinec na poziciji centra Dereck Lively II, so predstave Dallasa ob Lukovi odsotnosti jasno pokazale, da ekipa zagotovo še potrebuje okrepitve, če se želi boriti za šampionski prstan.

In glede na situacijo pri Toronto Raptors se je začelo z Dallasom vse bolj povezovati enega najboljših igralcev v ligi, superzvezdnika Pascala Siakama. Pri Torontu so namreč ugotovili, da s trenutno postavo preprosto niso konkurenčni in so se lotili prenove ekipe. O.G. Anunoby je tako že zapustil raptorje, naslednji na izhodnih vratih pa naj bi bil ravno Siakam.

Po poročanju Sportsnetovega Michaela Grangea naj bi mu vir iz kluba razkril, da so se nemudoma za menjavo ogrele tri ekipe. Poleg Atlante Hawks in Indiane Pacers tudi Dallas Mavericks. "Potem ko sem se pogovarjal z viri iz klubov po nedavni menjavi Toronta, je jasno, da Raptors šele začenjajo z menjavami. Siakama bodo po mojih virih zasledovali Indiana Pacers, Atlanta Hawks in Dallas Mavericks."

Siakam sicer igra eno slabših sezon zadnjih let, saj povprečno dosega "le" 21,9 točk, 6,6 skokov in 5,1 asistenc, a še vedno velja za enega najboljših krilnih centrov lige, potem ko je bil že dvakrat uvrščen v eno izmed prvih treh peterk lige. Kamerunec je še vedno najboljši igralec Toronta, a mu poleti poteče pogodba, zato so Raptors resno zainteresirani, da ga ob prenovi ekipe zamenjajo in zanj dobijo še kaj v zameno.

Vse bolj je tako jasno, da bodo Raptors resno pretresli svojo slačilnico, saj bodo začeli na novo graditi svojo ekipo okoli mladega Scottieja Barnesa, ki je tako navdušil po svojem prihodu v ligo. Verjetno bodo tako v zameno za svojega kamerunskega All-Star igralca zahtevali kakšen izbor na naboru ter nekatere mlade igralce, ki se trenutno nahajajo na Dallasovem seznamu. Trenutno se najbolj omenja paket, v katerega naj bi bili vključeni Tim Hardaway Jr., Josh Green, Richaun Holmes in izbor na naboru.

Siakam sicer že celotno profesionalno kariero igra za Toronto Raptors, leta 2019, ko je ekipi tudi pomagal do šampionskega prstana, pa je bil s strani lige NBA imenovan za igralca, ki je najbolj napredoval. Je tudi dvakratni udeleženec tekme vseh zvezd, prav tako je sezono zaključil v drugi in tretji peterki lige. Minulo sezono je zaključil s povprečjem 24,2 točk, 7,8 kokov in 5,8 asistenc. Zagotovo bi bil "Spicy P" izjemna okrepitev za Dallas Mavericks ter ob Luki in Kyrieju Irvingu tretja velika zvezda ekipe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice