Šport > Košarka
1528 ogledov

Dončić: "Seveda sem zaskrbljen!"

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je leto 2023 končal z zmago in 39 točkami, a še vedno prisotno poškodbo stegenske mišice.

Dallas Mavericks so leto 2023 zaključili z zmago proti Golden State Warriors, Luka Dončić pa je triindvajsetič v sezoni dosegel več kot 30 točk. Zbral jih je 39, ob tem pa je imel še deset podaj in osem skokov. Dallas je s 132:122 vpisal devetnajsto zmago in se utrdil na šestem mestu na zahodu.

Luka Dončić, ki je imel danes met 14:29 (trojke 5:13), je na sedmih od zadnjih osmih tekem dosegel vsaj 38 točk, zgodovinsko uspešen december pa je zaključil s povprečjem preko 37,5 točke, 11,1 podaje in 8,9 skokov. V tej sezoni je odigral točno 30 tekem, na katerih igra v povprečju 37 minut, tekom katerih povprečno dosega 33,9 točk, 8,4 skoke in 9,3 asistence.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

24-letnemu Ljubljančanu sta se na novinarski konferenci po tekmi poklonila tudi oba trenerja. "Na Luko smo se pripravili na različne načine. Najprej ga je pokrival en, nato smo menjali, ga podvajali in tako naprej. On je briljanten igralec, za seboj ima fenomenalno tekmo. Precej slabi smo bili v komunikaciji, naredili precej napak, on je bil pa fantastičen. Izboljšal je tudi učinkovitost v napadu. Prej je metal 34-odstotno, zdaj že 38%. To je velika razlika. Po moje je trenutno v življenjski formi," je dejal trener in štirikratni NBA prvak z Warriors Steve Kerr.

"To je velika ekipna zmaga, saj v tej dvorani ni enostavno zmagati. Odlični so bili fantje s klopi, seveda pa tudi Luka Dončić, ki nase vedno pritegne dva igralca, tako da imajo ostali več prostora. Še naprej moramo igrati v tem stilu, agresivno in nesebično," pa je dodal njegov trener Jason Kidd.

A čeprav je Dallas na Lukov pogon dosegel še eno pomembno zmago ob odsotnosti še vedno poškodovanega drugega velikega zvezdnika Kyrieja Irvinga, ima Kidd vseeno razloge za skrb. Dončića, ki ima s povprečno 37 minutami na tekmo četrto najvišjo minutažo v celotni ligi, vse bolj mučita utrujenost in ponavljajoča se poškodba stegenske mišice.

Tokrat načeta stegenska mišica Dončiću ni povzročala težav v prvem polčasu, a jo je "začutil" nato v drugem. Po tekmi je tako še pred novinarsko konferenco odšel na terapijo. "Seveda sem zaskrbljen. Delam v sobi z utežmi, to mi zelo pomaga. To moram zdaj početi vsak dan. Pomaga mi, a seveda sem zaskrbljen," se je na ponavljajoče se težave s stegensko mišico ozrl Dončić.

Luka namreč poškodbo leve stegenske mišice "vleče" že od marca, hude težave pa je imel tudi tekom igranja za Slovenijo na minulem svetovnem prvenstvu. Poškodbe še vedno ni zacelil, v naslednjih treh tednih pa njegov Dallas čaka tekma vsak drugi dan, časa za počitek praktično ne bo. Nič čudnega, da je Luka zaskrbljen.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice