Šport > Košarka
31812 ogledov

Zaradi te poteze so mnogi udarili po Luki: "Nikoli ne bo prvak!"

Kyrie Irving in Luka Dončić Profimedia
Ob skromnejšem strelskem večeru Dončića visok poraz Dallasa, pri katerem še ni bilo čutiti prave kemije med prvima dvema zvezdnikoma ekipe.

Dallas Mavericks so v leto 2024 vstopili s porazom v gosteh v Salt Lake Cityju. Košarkarji Utah Jazz so v severnoameriški ligi NBA goste iz Teksasa na tekmi na novega leta dan premagali z razliko 37 točk, z izidom 127:90. Utah je zaustavil slovenskega zvezdnika Dallasa Luko Dončića, ki je tekmo še vedno končal z 19 točkami in 14 podajami.

Jazz so se tako Dallasu maščevali za poraz, ki so ga doživeli 6. decembra, ko so proti teksaški zasedbi izgubili s 50 točkami razlike (147:97). Pri Utahu so se iz tistega poraza veliko naučili in tokrat niso dovolili, da bi se ponovno razigral prvi zvezdnik Dallasa Dončić, ki je dosegel kar 21 točk manj kot pred skoraj mesecem dni nazaj.

Kljub slabšemu strelskemu večeru je bil Dončić še vedno najboljši strelec Dallasa z 19 točkami. Zbral je 14 asistenc in šest skokov v 34 minutah, ob metu iz igre 6-20. Zgrešil je kar deset metov za tri točke (3-13), izgubil je tudi štiri žoge. Za Dallas se je sicer na parket vrnil drugi veliki zvezdnik ekipe Kyrie Irving, potem ko je izpustil 12 tekem zaradi težav z bolečinami v peti. Irving je dosegel le 14 točk in devet skokov.

Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

In ravno zaradi tega so se tudi oglasili zlobni jeziki, ki komaj čakajo na kakšen Lukov spodrsljaj, da z vso silo udarijo po njem. Potem ko ima za sabo zgodovinsko uspešen december, ko je lastnoročno nosil ekipo Dallasa na svojih ramenih, so ravno neposrečeno tekmo ob Irvingovi vrnitvi številni Lukovi kritiki izrabili za nov napad na slovenskega superzvezdnika.

Dončiću namreč očitajo, da se preprosto ne zna prilagoditi in občasno podrediti drugemu velikemu zvezdniku v ekipi. Kot argument so uporabili slabo predstavo obeh zvezdnikov ob Irvingovi vrnitvi ter neuspel poizkus, ko je vodstvo Dallasa v isti ekipi skušalo združiti Luko in Kristapsa Porzingisa, edinega velikega NBA zvezdnika, s katerim je pred prihodom Irvinga Luka do zdaj igral.

Po zadnji tekmi tako na spletu preprosto niste mogli uiti zlobnim komentarjem, ki so še posebej izpostavili akcijo ob koncu polčasa proti Jazz, ko je Luka resnično do konca držal žogo v svojih rokah, nato pa s step-backom poizkušal z metom preko roke obrambnega igralca, čeprav je bil Irving, ki je na papirju boljši strelec za tri točke, ves čas odprt.

"Presneto Luka, podaj do Kyrieja Irvinga, saj je točno tam. Imajo zato drugi zvezdniki težave igrati z Luko Dončićem?" je bila zgolj eden izmed kritik po neuspelem napadu Dončića. "Če bo Luka Dončić še naprej igral na tak način, nima nobene možnosti, da bo kdaj prvak," pa je akcijo komentiral drugi uporabnik Twitterja.

Naslednji uporabnik je objavil nedavni Lukov govor, v katerem je Dončić poudaril, da se zelo veseli Irvingove vrnitve na igrišča, zraven pa pripisal: "Luka je izrekel vse to, samo da potem na koncu ne poda žoge Kyrieju Irvingu." Nato je objavil še objavo: "Do končnice moramo rešiti to s***je. Ali se bomo pretvarjali, da Kyrie Irving ni 40-odstotno natančen pri metu za tri točke? Luka Dončić bo moral biti pametnejši," je bil jezen nad še eno izmed akcij, ko se je Luka odločil za drugo rešitev, kot da poišče Kyrieja na trojki.

Pri vsem tem pa je seveda potrebno poudariti, da je lahko pametovati po eni tekmi. Luka igra vidno načet s poškodbo stegenske mišice, tudi Irving, ki ni igral katastrofalno zgolj zato, ker mu Luka ni dvakrat podal, ko je bil sam na trojki, pa se je komaj vrnil po dvanajstih tekmah odsotnosti. Prav tako sta imela oba igralca po Irvingovem prihodu že lepo število poškodb in sta dejansko skupaj na igrišču odigrala zelo malo število tekem. Prepričani smo, da ko končno preživita nekaj časa skupaj na terenu in "klikneta", da bosta eden izmed najbolj smrtonosnih tandemov lige.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice