Šport > Košarka
5944 ogledov

Mavs pometli z nasprotnikom, a doživeli dva huda šoka

Dereck Lively II Profimedia
Dončić je z 41 točkami popeljal Dallas do zmage nad Portlandom, a so Mavs zaradi poškodb izgubili še dva pomembna igralca.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je bil v severnoameriški ligi NBA najboljši igralec Dallas Mavericks na poti do zanesljive zmage s 126:97 nad Portland Trail Blazers. Dončić je v razprodani domači dvorani American Airlines Center 30 od svojih skupno 41 točk dosegel v prvem polčasu, temu pa je dodal še šest skokov in pet podaj.

Kyrie Irving je na svoji drugi tekmi po poškodbi pete dodal 29 točk, dvojec Dončić - Irving pa je skupno zadel 23 od 40 metov iz igre, preden sta oba zvezdnika v zadnji četrtini obsedela na klopi. Irving je izenačil svoj rekord sezone z devetimi skoki, Tim Hardaway ml. pa je dodal 14 točk za Mavericks, ki so s prvo od dveh zaporednih tekem proti Portlandu odprli niz sedmih tekem v domači dvorani - njihov najdaljši v sezoni.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Fantje so se odlično odzvali na to, kar se je zgodilo v Utahu," je dejal trener Dallasa Jason Kidd in spomnil na zadnji poraz v Salt Lake Cityju. "Gibanje žoge se mi je zdelo odlično. V obrambi je smo bili res, res dobri. Bili smo zaprti."

A če so se Mavericks lahko veselili prepričljive zmage, so vseeno sredi tekme doživeli dva velika šoka. Potem ko se je po 12 tekmah odsotnosti vrnil drugi zvezdnik ekipe Kyrie Irving in se je zdelo, da bodo Mavs končno lahko pokazali, česa so resnično sposobni, so najprej na tekmi z Utahom zaradi poškodbe izgubili izjemno pomembnega člena Danteja Exuma (v decembru je v povprečju dosegal 15,3 točke, 3,8 skokov in 4,5 asistenc na tekmo), poškodbe pa Dallasu niso prizanesle niti na tekmi s Portlandom.

Dereck Lively II | Avtor: Profimedia Profimedia

Teksaška ekipa je namreč v drugem polčasu zaradi poškodb izgubila dva izjemno pomembna igralca: fantastičnega novinca Derecka Livelyja II. in največjo okrepitev letošnje sezone Granta Williamsa. Oba sta se sredi tekme napotila v slačilnico, kmalu pa je prišlo obvestilo, da se v igro več ne bosta vrnila.

Kot je po tekmi dejal trener Kidd, gre pri obeh za zvin gležnja. Lively je tako obnovil poškodbo, katero je staknil ravno na zadnji tekmi s Portlandom. Zaradi prve poškodbe je prejšnji mesec manjkal na štirih tekmah, ko se je njegova odsotnost pod obročema še kako poznala.

Ravno Lively in Grant Williams sta namreč ob že poškodovanem Exumu dva izmed najpomembnejših členov Dallasa okoli prvih zdveh zvezdnikov ekipe. Lively se je uveljavil kot prvi center ekipe, ki ob izjemni učinkovitosti na tekmo povprečno prispeva 9 točk, kar 7,7 skokov in 1,2 asistence. Williams, ki je po odličnem začetku sezone nekoliko padel v formi, pa na tekmo prispeva po 8,8 točk, 3,8 skokov in 1,6 asistenc.

Naslednja tekma Dallas, ki je kljub zmagi ta čas na sedmem mestu zahodne konference, čaka v že petek, ko se bo še enkrat pomeril s Portlandom. Ali bo kateri izmed izjemno pomembne trojice Exum-Lively-Williams lahko nastopil, pa zaenkrat še ni znano.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 16:34 04.januar 2024.

    Avtorju sporočam, da omili poročanje o Dallasu in Dončiću, ker večino slovencelj to niti malo ne tangira..Imamo domače bolj aktualne športne prireditve in tekmovanja.

Sorodne novice