Šport > Košarka
680 ogledov

Grška pošast ni mogla zadržati vzleta Raket

Giannis Antetokounmpo Rockets Bucks Profimedia Antetokounmpo je blestel, a to ni bilo dovolj.
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na nedeljo odigrali štiri tekme.

Košarkarji Houston Rockets so se na krilih Alperna Senguna ter še šestih igralcev, ki so zbrali dvomestno število točk, veselili pomembne domače zmage. Kljub izjemni predstavi za goste Giannisa Antetokounmpa, ki je dosegel 48 točk, so bili s 112:108 boljši od Milwaukee Bucks, druge najboljše ekipe vzhoda.

Sengun je bil z 21 točkami prvi strelec Raket, temu je dodal še 11 skokov, Jeff Green in Jalen Green pa sta vsak k zmagi dodala po 16 točk.

Medtem pa je goste vodil dvakratni najkoristnejši igralec (MVP) Antetokounmpo, ki je 48 točkam dodal 17 skokov za sedmi zaporedni dvojni dvojček, vendar tudi to ni bilo dovolj za zmago v gosteh nad teksaško ekipo. Antetokounmpo je še na 18. tekmi v karieri dosegel vsaj 45 točk, s čimer se je kot rekorder kluba izenačil z legendarnim Kareemom Abdul-Jabbarjem.

Najboljša ekipa vzhoda in vodilna ekipa lige NBA Boston Celtics je v Indianapolisu s 118:101 premagala Indiana Pacers. Jayson Tatum in Jaylen Brown sta skupaj k zmagi prispevala 69 točk; Tatum 38, Brown pa 31. Indiana, ki je decembra na medsezonskem turnirju lige izločila Boston, se je sicer dobro upirala, vendar v zadnji četrtini ni zmogla držati koraka z gosti.

Julius Randle je dosegel 39 točk, Jalen Brunson pa 33 za zmago New York Knicks s 121:105 nad Wizards v Washingtonu. To je bila še četrta zaporedna zmaga za Kratkohlačnike.

Utah Jazz pa so v Philadelphii s 120:109 premagali oslabljene 76ers, pri katerih je manjkal MVP lige Joel Embiid, ki ima težave s poškodbo levega kolena. Na seznamu poškodovanih so tudi Tobias Harris, De'Anthony Melton in Robert Covington. Prvi strelec gostov je bil Lauri Markkanen s 33 točkami in 13 skoki, pri domačih pa je največ košev, 25, zbral Tyrese Maxey.

NBA, izidi:

Indiana Pacers - Boston Celtics       101:118
Washington Wizards - New York Knicks  105:121
Philadelphia 76ers - Utah Jazz        109:120
Houston Rockets - Milwaukee Bucks     112:108

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice