Šport > Košarka
8245 ogledov

Čudežna poteza Jokića v zadnjih sekundah, Curry obstal od šoka

Print Screen
Srbski košarkarski zvezdnik Nikola Jokić je bil mož odločitve na tekmi Denverja in Golden Stata.

Košarkarji Denver Nuggets so na tekmi severnoameriške lige NBA po napeti končnici premagali Golden State Warriors (130:127). Potem ko je že kazalo, da bo o zmagovalcu odločal podaljšek, je odločilno trojko s približno 12 metrov dosegel dvakratni MVP lige NBA Nikola Jokić.

Srbski center, ki je bil s 34 točkami (13/15 met iz igre), devetimi skoki in desetimi podajami samo za eno odbito žogo prekratek za trojni dvojček, je pred tem zadel že za izenačenje na 127:127. 

Antetokounmpo NBA Šport Tako se je končal prvi dvoboj Antetokounmpa in Wembanyame

Bojevniki so v zadnji četrtini vodili že z 18 točkami, nato pa so gostje uprizorili delni izid 20:4 in prišli do velikega preobrata. Najboljši strelec vseh čaosov Steph Curry je po odločilni trojki Jokića obstal od šoka in razočarano grizel svoj ščitnik za zobe.

Nuggets so zabeležili 11. zmago na zadnjih 13 tekmah ter šesto zaporedno na gostovanjih.

"V tistem trenutku nisem imel druge izbire," je po tekmi dejal Jokić. "Preprosto sem vrgel proti košu. To so najlažji poskusi, ker nimaš druge možnosti. Ko je žoga zapustila roko, sem pomislil 'tole bo koš od table'. Po letu žoge sem vedel, da bo šla žoga od table," je povedal junak Denverja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:00 05.januar 2024.

    Samo en je Jokić joker..

Sorodne novice