Šport > Košarka
7401 ogledov

Naslednja tekma Dallasa pod velikim vprašajem, se Mavs že vračajo domov?

Luka Dončić Profimedia
Tekma med Golden Statom in Dallasom bo verjetno prestavljena zaradi tragične smrti Milojevića.

Iz ekipe Dallas Mavericks so prišle novice, da ne vedo, kakšna bo usoda njihove naslednje tekme, ko bi se morali v noči na soboto v San Franciscu pomeriti z Golden State Warriors. Če bo tekma prestavljena, se bodo po hitrem postopku vrnili v Dallas.

Mavs namreč trenutno gostujejo na krajši turneji po Kaliforniji, potem ko so se v noči na četrtek pomerili Z Los Angeles Lakers, bi se pred vrnitvijo domov morali pomeriti še z ekipo bojevnikov, a je usoda tekme negotova po tragični smrti pomočnika na klopi Warriors, srbskega trenerja Dejana Milojevića.

Dejan Milojević | Avtor: Profimedia Profimedia
Šestinštiridesetletni Milojević, ki je opravljal vlogo pomočnika Steva Kerra od leta 2021 in je leta 2022 z bojevniki osvojil šampionski prstan, je doživel srčni zastoj med ekipno večerjo v torek zvečer po lokalnem času tekom gostovanja moštva v Salt Lake Cityju. Čeprav je bil hitro prepeljan na urgenco, mu ni bilo več pomoči.

Že ko so ga prepeljali v bolnišnico, še preden so potrdili tragično usodo Milojevića, je bila tekma z ekipo Utah Jazz prestavljena. Podobno bi se znalo zgoditi tudi s prihodnjo tekmo Golden Stata, ko ekipa iz San Francisca gosti Dallas.

Iz ekipe Maverickov so že sporočili, da se v primeru odpovedi tekme z Warriors skoraj zagotovo po hitrem postopku vračajo v Dallas, saj ne verjamejo, da bi bila tekma prestavljena zgolj za kakšen dan, temveč jo bodo verjetno odigrali kasneje v sezoni.

V tem primeru bodo naslednji tekmeci sedmouvrščene ekipe zahodne konference Boston Celtics, trenutno vodilna ekipa lige. Tekma s kelti čaka Dallas v noči na torek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • BenX 11:27 18.januar 2024.

    Vem ja, sem teoretik zarot...

Sorodne novice