Šport > Košarka
18209 ogledov

"Dončić ne more biti najboljši Evropejec vseh časov"

Dončić Profimedia
Luka Dončić po mnenju legendarnega košarkarja ne sodi v ožji krog kandidatov za naziv najboljšega evropskega igralca vseh časov.

Nekdanji francoski košarkar Tony Parker, štirikratni prvak lige NBA s San Antonio Spurs, je v podkastu The Why with Dwyane Wade obelodanil svoj kriterij, po katerem Luke Dončića ne moremo uvrščati med kandidate za naziv najboljšega Evropejca vseh časov.

Po mnenju 41-letnika, ki so ga lani sprejeli v košarkarski hram slavnih, bi moral imeti vsak potencialni nominiranec na računu vsaj en šampionski prstan, na katerega pa Dončić še čaka.

Najbližje doslej je bil pred dvema letoma, ko so Dallas Mavericks v finalu Zahoda izgubili proti Golden State Warriors.

Prav tako velja omeniti, da se je Dirk Nowitzki, Parkerjev sogovornik za okroglo mizo, za katero je ob tej priložnosti sedel tudi legendarni Pau Gasol, do edinega naslova prvaka dokopal pri 32 letih, medtem ko jih ima Dončić šele 24.

Tony Parker | Avtor: Epa Epa
"Če hočeš biti vključen v debato o najboljšem evropskem košarkarju vseh časov, moraš osvojiti naslov NBA prvaka. Takšno je moje osebno mnenje. To pa zato, ker sem ga tudi sam osvojil in dokler ne razumeš, kaj vse je potrebno za osvojitev naslova, ne moreš biti del te razprave," je v podkastu nekdanjega zvezdniškega soigralca Gorana Dragića v Miamiju dejal Parker, šestkratni All-Star in MVP finala 2007.

"Moj evropski 'GOAT' je Nowitzki. O tem bi se sicer dalo debatirati zaradi vsega, kar je Pau osvojil na evropski ravni. Ne bi bil rad nespoštljiv do starejših fantov, a ko smo mi prihajali v ligo, so prav zaradi Dirka in Paua moštva prvič začela verjeti, da je lahko Evropejec prvo ime franšize," je dodal Parker.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Idioti 17:08 20.januar 2024.

    Se pravi , ne moreš biti najboljši sam ampak ti mora še AIR Jordan , Pipen , Chamberlain zagotoviti prstan ! Malo morgen . Luka je najboljši Evropski košarkaš že sedaj , ki je kdaj nastopil v NBA , pa ...prikaži večpa on osvojil prstan ali ne ! Kaj a je potrebno dati 200m $ in mu dodati dva najboljša v NBA , da bi postal prvak ?

  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:20 19.januar 2024.

    Glede na dosedanje skupne dosežke Luka verjetno res še ne more kandidirati za ta prestižni naslov, ko po bo toliko star kot Parker, pa skoraj zagotovo bo najboljši evropski košarkar, ki je kdaj nastopal v NBA in mislim, da mu ...prikaži več to lahko prepreči edino le kakšna resna poškodba.

  • tani 09:15 19.januar 2024.

    Pomen teh njihovih prstanov je prav smešen. Lahko si 12. igralec v zmagovalnem moštvu in nisi odigral niti ninute v končnici pa ga še vedno dobiš. S tem pa si kar naenkrat boljši kot top 3 igralec v NBA