Šport > Košarka
933 ogledov

Neverjetno, zakaj zvezdnik ni mogel priti na tekmo

Deandre Ayton Profimedia
Portland Trail Blazers so morali tekmo z Brooklyn Nets odigrati brez enega svojih ključnih igralcev.

Deandre Anyton, član ekipe Portland Trail Blazers, je bil primoran izpustiti sinočnjo tekmo z Brooklyn Nets, ker ni uspel pravočasno priti na prizorišče.

Bahamskemu košarkarskemu zvezdniku je težko prižakovano vrnitev po poškodbi kolena onemogočilo vreme, saj je zaradi obilnega sneženja in gromozanske ledene zavese ostal ujet v soseski, kjer prebiva.

Ayton se je več ur trudil izkopati iz objema snega in ledu, a je bil ves njegov trud zaman. Moštvo mu je na pomoč poslalo celo nekaj članov svojega osebja, a tudi ti niso mogli narediti bistvene razlike.

Na koncu trenerju Chaunceyju Billupsu ni preostalo drugega, kot da košarkarja črta s seznama igralcev za tekmo z Mrežicami, ki so jo Blazers dobili s 105:103.

Deandre Ayton | Avtor: Profimedia Profimedia
Billups je v obrazložitvi Aytonove odsotnosti povedal, da se že lep čas ni srečal s tako ekstremnimi razmerami, čeprav je svojčas živel v še hladnejših podnebjih.

Ayton je bil rojen na Bahamih, šolal se je v Arizoni, na naboru pa ga je leta 2018 kot prvega (Luka Dončić je bil izbran kot tretji) izbralo moštvo Phoenix Suns, tako da se 25-letnik šele zdaj v Portlandu pobliže spoznava s takšnimi in drugačnimi zimskimi radostmi.

Ayton sicer ni prvi (in najbrž ne zadnji) član NBA lige, ki je tekmo svojega moštva izpustil iz nenavadnega razloga.

Nekdanji košarkar Sacramento Kings Lionel Simmons je na primer odsedel dva obračuna zaradi poškodbe zapestja, ki ga je prizadela zaradi prekomernega igranja Game Boya.

Še bolj zloglasen je primer kontroverznega Dennisa Rodmana, ki je v zadnji šampionski sezoni moštva Chicago Bulls izpustil dve tekmi, potem ko se ni pravočasno vrnil z 48-urnega oddiha v Las Vegasu. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.