NBA zaradi politike beleži ogromne izgube

Foto: Epa
Foto: Epa
Kitajci sedaj bojkotirajo že dve franšizi v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.
Oglej si celoten članek

Kitajski tehnološki velikan Tencent, ki prek spleta predvaja prenose severnoameriške profesionalne košarkarske lige NBA, se je odločil, da koristnikom ne bo omogočil ogleda tekem ekipe Philadelphia 76ers. S tem so pri Tencentu maščujejo novemu predsedniku kluba Darylu Moreyju, ki je lani izrazil podporo protestnikom iz Hongkonga.

Morey je bil pred prihodom v Philadelphio predsednik Houstona, katerega tekme je Tencent bojkotiral že lani, z bojkotom pa nadaljuje tudi letos, poroča AFP.

NBA Še drugi poraz prvakov, štiri minute za Čančarja

Ker državna radiotelevizija CCTV, ki ima ekskluzivne televizijske pravice za NBA, še ni predvajala niti ene tekme od začetka sezone, naj bi NBA na svojem največjem tujem trgu zabeležila velikanske izgube.

CCTV tekem ne prenaša oziroma zasenči sliko, ker je vodstvo lige NBA izjavilo, da ima Morey vso pravico do svobode govora, in ga ni kaznovalo.

Je pa NBA v ločenem primeru danes kaznovala Moreyja s plačilom 50.000 dolarjev (približno 41.000 evrov), ker je tvitnil pohvale na sporočilo Jamesa Hardna, ki je nakazal, da bo kmalu iz Houstona prestopil v Philadelphio. Po mnenju NBA si kot predsednik kluba tega ne bi smel privoščiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.