Šport > Košarka
346 ogledov

NBA zaradi politike beleži ogromne izgube

NBA Hong Kong Epa
Kitajci sedaj bojkotirajo že dve franšizi v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Kitajski tehnološki velikan Tencent, ki prek spleta predvaja prenose severnoameriške profesionalne košarkarske lige NBA, se je odločil, da koristnikom ne bo omogočil ogleda tekem ekipe Philadelphia 76ers. S tem so pri Tencentu maščujejo novemu predsedniku kluba Darylu Moreyju, ki je lani izrazil podporo protestnikom iz Hongkonga.

Morey je bil pred prihodom v Philadelphio predsednik Houstona, katerega tekme je Tencent bojkotiral že lani, z bojkotom pa nadaljuje tudi letos, poroča AFP.

LeBron James Lakers Blazers NBA Šport Še drugi poraz prvakov, štiri minute za Čančarja

Ker državna radiotelevizija CCTV, ki ima ekskluzivne televizijske pravice za NBA, še ni predvajala niti ene tekme od začetka sezone, naj bi NBA na svojem največjem tujem trgu zabeležila velikanske izgube.

CCTV tekem ne prenaša oziroma zasenči sliko, ker je vodstvo lige NBA izjavilo, da ima Morey vso pravico do svobode govora, in ga ni kaznovalo.

Je pa NBA v ločenem primeru danes kaznovala Moreyja s plačilom 50.000 dolarjev (približno 41.000 evrov), ker je tvitnil pohvale na sporočilo Jamesa Hardna, ki je nakazal, da bo kmalu iz Houstona prestopil v Philadelphio. Po mnenju NBA si kot predsednik kluba tega ne bi smel privoščiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice