NBA zvezdnik zaradi poškodbe že končal sezono

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Cleveland v letošnji sezoni ne bo več mogel računati na Rubia.
Oglej si celoten članek

Član zlate španske reprezentance v košarki iz leta 2019, trenutno član ameriškega moštva Cleveland Cavaliers, Ricky Rubio bo zaradi poškodbe kolena izpustil preostanek sezone v severnoameriški ligi NBA.

Enaintridesetletni izkušeni košarkar je utrpel poškodbo sprednje križne vezi v levem kolenu, so sporočili iz Clevelanda.

Foto: Profimedia Ricky Rubio

Rubio, ki se je Clevelandu pridružil letos avgusta, se je poškodoval v torek na tekmi proti New Orleans Pelicans, na kateri je vse do nesrečne poškodbe v zaključku tekme naravnost blestel.

V 36 minutah na igrišču je namreč zbral kar 27 točk, 13 skokov in 9 aistenc, tako da ga je le ena podaja ločila od slovitega trojnega dvojčka.

Do poškodbe pa je prišlo med prodorom in kontaktom z DeVonte' Grahamom, ko je Rubiu zdrsnila desna noga, pri čemer mu je neprijetno "zaplesalo" levo koleno, v katerem je prišlo do poškodbe sprednje križne vezi.

Rubio je sicer v svoji prvi sezoni v Clevelandu v povprečju dosegal 13,1 točke in 6,6 podaje na tekmo. Še 13. decembra je dosegel mejnik 5000 kariernih podaj.

Pred tem prihodom v Cleveland je igral za ekipe Minnesota Timberwolves, Utah Jazz in Phoenix Suns. Od leta 2009 do 2011 je bil član Barcelone, pred tem Joventuta Badalone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.