NBA: zvezdniki prišli, dogovora ni

Foto: Reuters nba sestanek lockout wade Foto: Reuters nba sestanek lockout james Foto: Reuters nba sestanek lockout james Foto: Reuters nba sestanek lockout james Foto: Reuters nba sestanek lockout anthony
Čeprav so sestankovali štiri ure, lastniki moštev v NBA in igralci oziroma njihovo združenje niso prišli kaj prida bližje dogovoru in posledično začetku lige. Ta še vedno ostaja v zraku.
Oglej si celoten članek

V zadnjih tednih sta se strani sestali večkrat in se koncem tedna še bosta. "Debatirali smo o veliko rečeh, idejah, konceptih, sistemih, primerih, gospodarstvu," je novinarjem dejal Derek Fisher, predstavnik igralcev, ki je imel tokrat družbo uglednih, vplivnih in okusno oblečenih zvezdnikov LeBrona Jamesa, Carmela Anthonyja, Dwyana Wada in Kevina Duranta. "Še se bomo dobili. Tokrat smo mi in lastniki le povedali vsak svoje mnenje. Skušali se bomo uskladiti, a ne vem, ali se bo to zgodilo že ta konec tedna," je pristavil Fisher.

Glavna ovira še vedno ostaja tako imenovani salary cup oziroma plačilni limit za moštva. Komisar lige David Stern je po sestanku dejal: "Obe strani se zavedata posledic kasnejšega začetka oziroma odpovedi sezone. Z igralci smo si enotni, da če se ne strinjamo v vsem, potem se v ničemer." Uradni začetek sezone naj bi se zgodil 1. novembra, a brez dogovora o novi kolektivni pogodbi strani tvegata zamik ali odpoved rednega dela sezone, in to šele drugič v zgodovini lige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.