Šport > Košarka
29 ogledov

NBA: zvezdniki prišli, dogovora ni

nba sestanek lockout wade
1/5
Reuters
Čeprav so sestankovali štiri ure, lastniki moštev v NBA in igralci oziroma njihovo združenje niso prišli kaj prida bližje dogovoru in posledično začetku lige. Ta še vedno ostaja v zraku.

V zadnjih tednih sta se strani sestali večkrat in se koncem tedna še bosta. "Debatirali smo o veliko rečeh, idejah, konceptih, sistemih, primerih, gospodarstvu," je novinarjem dejal Derek Fisher, predstavnik igralcev, ki je imel tokrat družbo uglednih, vplivnih in okusno oblečenih zvezdnikov LeBrona Jamesa, Carmela Anthonyja, Dwyana Wada in Kevina Duranta. "Še se bomo dobili. Tokrat smo mi in lastniki le povedali vsak svoje mnenje. Skušali se bomo uskladiti, a ne vem, ali se bo to zgodilo že ta konec tedna," je pristavil Fisher.

Glavna ovira še vedno ostaja tako imenovani salary cup oziroma plačilni limit za moštva. Komisar lige David Stern je po sestanku dejal: "Obe strani se zavedata posledic kasnejšega začetka oziroma odpovedi sezone. Z igralci smo si enotni, da če se ne strinjamo v vsem, potem se v ničemer." Uradni začetek sezone naj bi se zgodil 1. novembra, a brez dogovora o novi kolektivni pogodbi strani tvegata zamik ali odpoved rednega dela sezone, in to šele drugič v zgodovini lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.