Šport > Košarka
32 ogledov

NBA in igralci: "Smo daleč narazen"

Derek Fisher EPA
NBA in predstavniki igralcev najmočnejše lige na svetu so se srečali prvič po začetku lockouta. Naredili niso niti koraka naprej pri iskanju rešitve za novo kolektivno pogodbo.

Mesec dni po začetku lockouta (prekinitev vseh aktivnosti) so se v New Yorku na triurnem sestanku srečali David Stern, komisar lige NBA, in predstavniki igralcev (na čelu z Derekom Fisherjem). Na dan, ko bi se moralo začeti obdobje podpisovanja novih pogodb, niso dosegli nikakršnega napredka pri iskanju rešitev za novo kolektivno pogodbo, ki bi omogočila nadaljevanje dejavnosti v NBA. Lastniki moštev vztrajajo, da ima 22 od 30 klubov izgubo (samo lani so pridelali 300 milijonov dolarjev minusa) in morajo zato znižati plače igralcem, ti pa v to ne pristanejo.

David Stern je bil po sestanku v izjavah za medije zelo skop, razočaranja nad pogovori pa na svojem obrazu ni mogel skriti. Ali se sindikat igralcev pogaja v dobri veri, da najde rešitev? "Rekel bi, da ne," je odgovoril Stern. In kako kaže z dogovorom, kako bi deli 4,3-milijardni posel? "Nisem optimist." Branilec Los Angeles Lakersov, Derek Fisher, ni bil nič bolj zgovoren: "Še vedno smo daleč narazen. A če se sploh ne bi sestali, ne bi bilo možnosti za napredek." Nove ponudbe za kolektivno pogodbo ni bilo, je še dejal. Po dosedanji pogodbi so igralci dobili 57 odstotkov od celotnega prihodka lige. Pripravljeni so na znižanje na 54,3 odstotka, lastniki pa želijo postopno znižanje na vsega 40-odstotni delež za igralce. Naslednji sestanek bo še ta mesec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.