Ne boste verjeli, s čim se ukvarja danes: "To ni nobena sramota"

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji vrhunski branilec si je po slovesu od nogometnih zelenic izbral povsem drugačen poklic.
Oglej si celoten članek

Fabio Coentrao, dvakratni osvajalec lige prvakov z Real Madridom, je pri 33 letih končal kariero profesionalnega nogometaša in se danes ukvarja z ribolovom.

Nekdanji portugalski branilec se je rodil v kraju Vila do Conde, ki se ponaša z bogato ribiško tradicijo. Prvi ribiški čoln si je kupil še kot član belega baleta, danes pa v okviru dejavnosti, v katero se je zaljubil že v otroštvu, zaposluje kar 45 ljudi.

Foto: Epa fabio ceontrao "Ljudje, ki obožujejo morje in hrepenijo po morskih izkušnjah, morajo slediti svojih sanjam. To je služba tudi za nove generacije. Življenje na morju ni nobena sramota, kot morda mariskdo misli. Je služba, tako kot vsaka druga. To pa še ni vse. Morje je čudovito in vsi mi ga potrebujemo. Ribiči si zaslužijo enako mero spoštovanja kot ljudje v drugih poklicih," je povedal Coentrao.

"Sem prihajam že celo življenje. Oče je imel čoln in se je ukvarjal z ribištvom. Pogosto sem ga spremljal in zelo sem užival o tem. Ko sem imel počitnice, sem prišel ob vsaki priložnosti. Vedel sem, da bo moje nogometne kariere nekoč konec in da me bo življenje zaneslo drugam. Ta čoln je moje sreča in to je življenje, ki si ga želim živeti," je povedal Portugalec.

Conetrao je kariero začel v Rio Aveu, leta 2007 pa se je pridružil Benfici, kjer je kmalu vzbudil pozornost madridskega Reala. Ta je leta 2011 zanj odštel 30 milijonov evrov.

Kot posojeni član belega baleta je igral šeza Monaco (2015/2016) in Sporting (2017/2018), pred skoraj tremi leti pa se je vrnil v Rio Ave, kjer je 29. januarja 2020 oznanil konec profesionalne kariere.

Foto: Epa fabio ceontrao

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.