Šport > Nogomet
2832 ogledov

Ne boste verjeli, s čim se ukvarja danes: "To ni nobena sramota"

fabio ceontrao Epa
Nekdanji vrhunski branilec si je po slovesu od nogometnih zelenic izbral povsem drugačen poklic.

Fabio Coentrao, dvakratni osvajalec lige prvakov z Real Madridom, je pri 33 letih končal kariero profesionalnega nogometaša in se danes ukvarja z ribolovom.

Nekdanji portugalski branilec se je rodil v kraju Vila do Conde, ki se ponaša z bogato ribiško tradicijo. Prvi ribiški čoln si je kupil še kot član belega baleta, danes pa v okviru dejavnosti, v katero se je zaljubil že v otroštvu, zaposluje kar 45 ljudi.

fabio ceontrao | Avtor: Epa Epa
"Ljudje, ki obožujejo morje in hrepenijo po morskih izkušnjah, morajo slediti svojih sanjam. To je služba tudi za nove generacije. Življenje na morju ni nobena sramota, kot morda mariskdo misli. Je služba, tako kot vsaka druga. To pa še ni vse. Morje je čudovito in vsi mi ga potrebujemo. Ribiči si zaslužijo enako mero spoštovanja kot ljudje v drugih poklicih," je povedal Coentrao.

"Sem prihajam že celo življenje. Oče je imel čoln in se je ukvarjal z ribištvom. Pogosto sem ga spremljal in zelo sem užival o tem. Ko sem imel počitnice, sem prišel ob vsaki priložnosti. Vedel sem, da bo moje nogometne kariere nekoč konec in da me bo življenje zaneslo drugam. Ta čoln je moje sreča in to je življenje, ki si ga želim živeti," je povedal Portugalec.

Conetrao je kariero začel v Rio Aveu, leta 2007 pa se je pridružil Benfici, kjer je kmalu vzbudil pozornost madridskega Reala. Ta je leta 2011 zanj odštel 30 milijonov evrov.

Kot posojeni član belega baleta je igral šeza Monaco (2015/2016) in Sporting (2017/2018), pred skoraj tremi leti pa se je vrnil v Rio Ave, kjer je 29. januarja 2020 oznanil konec profesionalne kariere.

fabio ceontrao | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice