Ni kriva proga, odgovornost nosi Štuhčeva

Foto: Epa ilka štuhec
V taboru najboljše slovenske smučarke so strnili vtise po superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu.
Oglej si celoten članek

Edina slovenska predstavnica na startni vrsti Ilka Štuhec je peti superveleslalom sezone končala na zanjo skromnem 22. mestu. Za zmagovalko Avstrijko Nicole Schmidhofer je zaostala 1,68 sekunde.

Garmisch-Partenkirchen Ilka se še ni spoprijateljila s progo Kandahar, zmaga v Avstrijo

Drugo mesto je osvojila Italijanka Sofia Goggia (+0,23), tretje pa Švicara Lara Gut-Behrami (+0,45). V seštevku discipline vodi Američanka Mikaela Shiffrin (300 točk), sledita ji Tina Weirather iz Lihtenštajna (268) in današanja zmagovalka Schmidhoferjeva (253).

Štuhčeva, letos zmagovalka superveleslaloma v Val Gardeni, je sedma (153).

Mariborčanka je na nemškem prizorišču napadala peto uvrstitev na zmagovalne stopničke v sezoni. Dvema zmagama v Val Gardeni je pred tem dodala še drugo in tretje mesto v Cortini d'Ampezzo.

Foto: Epa ilka štuhec V Garmisch-Partenkirchnu ni bila tako prepričljiva, saj je ža na treningu za najhitrejšimi zaostala več kot dve sekundi. Z 22. mestom je vpisala nekaj novih točk za svetovni pokal in je v skupnem seštevku trenutno na visokem osmem mestu (451).

"Ne bi rekel, da se Ilka ni ujela s progo. Danes pristop na tekmi enostavno ni bil pravilen. Pa začetnem drsalne delu je po progi nadaljevala preveč zadržano, s preveč spoštovanja do proge in ni napadala, zato je rezultat tak, kot je," je nastop varovanke oenil trener Grega Koštomaj.

Novo priložnost bo imela že v nedeljo, ko bo na sporedu zadnji smuk pred svetovnim prvenstvom v švedskem Areju, kjer bo Štuhčeva branila zlato.

"Za jutri se bova z Ilko še enkrat pogovorila in na podlagi dveh treningov se bomo pripravili, kje ima še rezerve v svojem smučanju. Predvsem pa je pomembno, da se glava zbistri in da bo jutri v štartni hišici ponovno koncentracija prava in da bo vožnja bolj napadalna," je dodal Koštomaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:55 26. Januar 2019.

    vsaka pot vsebuje vzpone, zdrse in padce.

  • 18:29 26. Januar 2019.

    DAJMO ILKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.