Ne smejo govoriti z ruskimi novinarji

Foto: EPA
Foto: EPA
Ukrajinski minister za mladino in šport Ihor Ždanov je danes prepovedal ukrajinskim športnikom, ki so na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, pogovore s predstavniki ruskih medijev.
Oglej si celoten članek

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je v četrtek dovolil 271 ruskim športnicam in športnikom nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, mnenja o tem pa so v Ukrajini deljena.

Tako so nekateri ukrajinski športniki to odločitev pozdravili. Atletinja Nataljia Pogrebnjak je v pogovoru za rusko televizijo dejala, da se ji ne zdi pošteno, da so v ekipi ZDA tudi nekateri športniki, ki so bili kaznovani zaradi jemanja nedovoljenih poživil, medtem ko v ruski ekipi nekaterim jemanja nedovoljenih poživil niso dokazali, a vseeno ne bodo mogli nastopati na olimpijskih igrah.

Toda Ždanov z njeno izjavo ni bil zadovoljen, zato je izdal navodilo, da ukrajinski športniki v Riu ne bodo smeli dajati izjav za ruske medije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.