Šport
29 ogledov

Ne smejo govoriti z ruskimi novinarji

ukrajina oi rio de janeiro EPA
Ukrajinski minister za mladino in šport Ihor Ždanov je danes prepovedal ukrajinskim športnikom, ki so na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, pogovore s predstavniki ruskih medijev.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je v četrtek dovolil 271 ruskim športnicam in športnikom nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, mnenja o tem pa so v Ukrajini deljena.

Tako so nekateri ukrajinski športniki to odločitev pozdravili. Atletinja Nataljia Pogrebnjak je v pogovoru za rusko televizijo dejala, da se ji ne zdi pošteno, da so v ekipi ZDA tudi nekateri športniki, ki so bili kaznovani zaradi jemanja nedovoljenih poživil, medtem ko v ruski ekipi nekaterim jemanja nedovoljenih poživil niso dokazali, a vseeno ne bodo mogli nastopati na olimpijskih igrah.

Toda Ždanov z njeno izjavo ni bil zadovoljen, zato je izdal navodilo, da ukrajinski športniki v Riu ne bodo smeli dajati izjav za ruske medije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.