''Ne verjamemo, da se to lahko ponovi''

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nogometaši Olimpije bodo v sredo na povratni tekmi v Žilini iskali napredovanje v tretji krog kvalifikacij za Ligo prvakov.
Oglej si celoten članek

Slovenski državni prvak se pripravlja na povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov s slovaškim Trenčinom.

Olimpija je v Stožicah doživela pravcati šok, saj je po dobre pol ure igre zaostajala z 0:4, nato pa z goli Etiena Velikonje, Mihe Zajca in Blessinga Elekeja znižala na 3:4 in ohranila možnosti za napredovanje v naslednji krog.

''Poraz na prvi tekmi ni zamajal naše samozavesti. Prepričan sem, da bomo bistveno bolje krenili v povratni obračun, saj vemo, od kod pretijo največje nevarnosti. Ne nazadnje smo z uvodno prvenstveno zmago okrepili našo samozavest. V Žilini nas namreč čaka povsem drugačna zgodba, kot je bila tista na Stožicah. Preprosto ne verjamem, da se nam lahko ponovi tako slab uvod v tekmo, obenem pa si želim, da bi se znali ustrezno odzvati na njihovo agresivno igro,'' je za klubsko spletno stran povedal Velikonja, strelec odločilnega zadetka na uvodni ligaški tekmi s Celjem.

Velikonja je prepričan, da je slovaški prvak premagljiv z dvema goloma razlike, zato verjame v končni uspeh Olimpije. ''Takoj po končani tekmi v Stožicah sem dejal, da verjamem v naš končni uspeh. To pa zato, ker ima Trenčin kar nekaj pomanjkljivosti v svoji igri, ki jih lahko ob ustrezni taktični pripravi izkoristimo v svoj prid. Še posebej sem vesel zaradi prvenstvene zmage proti Celju, ki je pokazala določen napredek v naši igri. Predvsem v fazi obrambe, ki je šepala v prvem polčasu na prvi tekmi. Vsi dobro vemo, da se v Evropi igra na rezultat, da je kakovostna moštvena izvedba pomembnejša od umetniškega vtisa, ki na dolgi rok ne prinaša pozitivnega rezultata. Verjamem v naše moštvo, ki ima dovolj kvalitete in znanja, da preskoči sicer visoko slovaško oviro,'' je dodala nova okrepitev ljubljanskega kluba.

Šempetrčan se je v uvodu v sezono izkazal kot najpomembnejši nakup poletnega prestopnega roka, saj se je med strelce vpisal tako na mednarodnem kot na domačem prizorišču. ''Jasno je, da sem zadovoljen z doseženima zadetkoma proti Trenčinu in Celju, a si v nadaljevanju sezone želim bistveno več. Vsako tekmo gremo na zmago, in kadar moštvo igra dobro, običajno na površje splava učinek posameznika. V vsakem primeru pa bom storil vse, kar je v moji moči, da z zadetki prispevam pomemben delež k uspehom moštva,'' je zaključil Velikonja.

Nogometaši Olimpije bodo v sredo na povratni tekmi v Žilini iskali napredovanje v tretji krog kvalifikacij za Ligo prvakov.
 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.