Nekdanja evropska prvakinja pozitivna

Foto: Epa
Foto: Epa
Po ponovnih pregledih vzorcev novi grešniki.
Oglej si celoten članek

Latvijka Ineta Radevica, nekdanja evropska prvakinja v skoku v daljino in četrta na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu, je bila pozitivna na dopinškem testu, kar so ugotovili z novimi metodami po naknadnem preverjanju vzorcev, je sporočila Mednarodna atletska zveza (iaaf). Njena komisija za integriteto je zdaj že upokojeno atletinjo suspendirala.

Radevica je bila evropska prvakinja leta 2010 v Barceloni, leto dni pozneje pa še srebrna na svetovnem prvenstvu v Daeguju. Pozitiven je bil njen vzorec z OI 2012, kjer je bron zgrešila le za en centimeter, zato bodo njen olimpijski izid črtali.

Po ponovnem testiranju je bil z OI v britanski prestolnici pozitiven tudi vzorec kazahstanske tekačice na 100 m ovire Natalije Ivoninskaje. Tekmovalka, ki je odličja osvajala na azijskih igrah in univerzijadah, je tudi suspendirana, kar je 48 primer dopinga po naknadnih pregledih vzorcev z omenjenih OI.

Kenijski atlet Kipyegon Bett, tretji na svetovnem prvenstvu leta 2017 v Londonu v teku na 800 m, je zaradi dopinga dobil štiriletno prepoved nastopanja; do avgusta 2022, je še sporočil Iaaf. Komisija za integriteto je dvajsetletnega Bretta zaslišala julija in po sedaj končanem postopku potrdila jemanje poživil. Testirali so ga februarja letos in nato v njegovem vzorcu našli prepovedani EPO.

Po Asbelu Kipropu, Samuelu Kalaleiju in Lucy Wangui je to nov odmeven dopinški primer iz kenijske atletike.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.