Šokantno priznanje v primeru umora NBA-jevca

Foto: Twitter
V strahu pred dosmrtnim zaporom je sprejela ponudbo tožilstva. Obsodili so jo na 30 let, za zapahi jih bo preživela najmanj devet.
Oglej si celoten članek

Devet let po smrti nekdanjega NBA košarkarja Lorenzena Wrighta je bila njegova bišva soproga Sherra Wright obsojena na 30-letno zaporno kazen. 

Sojenje bi se moralo začeti septembra, obtožnica pa je Wrightovo bremenila umora prve stopnje. Če bi bila spoznana za krivo, bi jo lahko doletela dosmrtna zaporna kazen.

Obtoženka se je želela izogniti najbolj črnemu scenariju, zato je pristala na predlog tožilstva in si izpogajala milejšo kazen. Sodišče v Tennesseeju jo je obsodilo na 30 let zapora, prestati pa bo morala najmanj 30 odstotkov kazni oziroma devet let, preden bo lahko prvič zaprosila za pogojni izpust.

Foto: CNN Wrightova je skoraj dve leti po prvotni aretaciji priznala svojo vlogo pri načrtovanju in naklepu umora nekdanjega moža, ki so ga leta 2010 našli ustreljenega v gozdu v neposredni bližini Memphisa. Star je bil 34 let.

Wright naj bi umrl 19. julija 2010, ko je operater med njegovim klicem na policijo v ozadju zaslišal kar 11 strelov. Devet dni kasneje so v bližnjem gozdu našli njegovo truplo.

Smrt ameriškega košarkarja, ki je v NBA igral 13 sezon in se štirikrat uvrstil v končnico, je bila nerešena več let, nato pa so preiskovalci leta 2017 prišli na sled njegovi soprogi in domnevnemu pomagaču Billyju Turnerju, s katerim sta obiskovala isto cerkev. Oba so zaradi suma vpletenosti v umor tudi aretirali. Turner naj bi septembra stopil pred sodnika, medtem ko Wrightova ni želela tvegati.

"Sumili smo, da bo Billy Turner pričal proti njej," je razloge za pogoditev s tožilcem pojasnil njen odvetnik Juni Ganguli. "Naša obramba je sicer temeljila na tem, da je Sherra najela Billyja za umor Lorenza, ker jo je ta več let pretepal," je pojasnil in dodal, da njegova klientka nima namena pričati proti Turnerju. Obtoženka, ki je pred štirimi leti zanikala vsakršno vpletenost v moževo smrt, je v priporu od decembra 2017, kar se bo upoštevalo pri prestajanju izrečene kazni.

Wright je v ligo NBA vstopil leta 1996. V prvem krogu nabora ga je izbralo moštvo Los Angeles Clippers, kjer je igral tri sezone. V nadaljevanju karieri je igral za Atlanto, Memphis, Sacramento in Cleveland. V končnici se je njegova pot vselej končala v prvem krogu. V višino je meril 211 centimetrov, igral pa je na položaju krilnega centra oziroma centra.

V 13 letih je odigral skoraj 800 tekem in v povprečju prispeval 7,9 točke ter 6,3 skoka na srečanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.