Nekdanji atlet umrl v nesreči

Foto: Žurnal24 Moses Tanui je edini lahko pariral legendarnemu Gebreselassiju. (Foto: EPA)
Kenijska atletska legenda, Moses Tanui, nekdanji svetovni prvak v teku na 10.000 m, je bil v prometni nesreči hudo poškodovan, njegov nekdanji atletski kolega David Lelei pa je umrl.
Oglej si celoten članek

Kenijski atlet Moses Tanui, nekdanji svetovni prvak v teku na 10.000 metrov, je bil v prometni nesreči v domači prestolnici Nairobi poškodovan, njegov nekdanji atletski kolega David Lelei pa je umrl, je poročal časnik Daily Nation. Štiriinštiridesetletni Tanui je kljub hudim poškodbam prsi in nog zunaj smrtne nevarnosti.

Tanui je zlato na SP na 10.000 metrov osvojil leta 1991 v Tokiu, na SP dve leti pozneje pa je za las izgubil z Etiopijcem Hailejem Gebrselassiejem in osvojil srebro. Osemintridesetletni Lelei je bil finalist SP na 1500 metrov leta 1999 v Sevilli in na 800 metrov na dvoranskem SP leta 2001 v Lizboni. Po končani karieri je bil v vodstvu Kenijske atletske zveze, opravljal pa je tudi trenerske naloge.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.