Šport
19 ogledov

Nekdanji atlet umrl v nesreči

Moses Tanui je edini lahko pariral legendarnemu Gebreselassiju. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Kenijska atletska legenda, Moses Tanui, nekdanji svetovni prvak v teku na 10.000 m, je bil v prometni nesreči hudo poškodovan, njegov nekdanji atletski kolega David Lelei pa je umrl.

Kenijski atlet Moses Tanui, nekdanji svetovni prvak v teku na 10.000 metrov, je bil v prometni nesreči v domači prestolnici Nairobi poškodovan, njegov nekdanji atletski kolega David Lelei pa je umrl, je poročal časnik Daily Nation. Štiriinštiridesetletni Tanui je kljub hudim poškodbam prsi in nog zunaj smrtne nevarnosti.

Tanui je zlato na SP na 10.000 metrov osvojil leta 1991 v Tokiu, na SP dve leti pozneje pa je za las izgubil z Etiopijcem Hailejem Gebrselassiejem in osvojil srebro. Osemintridesetletni Lelei je bil finalist SP na 1500 metrov leta 1999 v Sevilli in na 800 metrov na dvoranskem SP leta 2001 v Lizboni. Po končani karieri je bil v vodstvu Kenijske atletske zveze, opravljal pa je tudi trenerske naloge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.