Nekdanji Celjan ustavil Srbe

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovaki so po zaslugi odličnega vratarja Richarda Stochla (18 obramb) v 3. kolu evropskega prvenstva prišli do točke proti domači reprezentanci Srbije (21:21). Nemčija je ugnala Švedsko in se kot naslednja prebila v drugi del. Poljaki so bili boljši od Dancev.
Oglej si celoten članek

Srbi so se morali po dveh zaporednih zmagah zadovoljiti zgolj s točko proti Slovakom (21:21). Domači so v prvem polčasu vodili že za sedem zadetkov, a v drugem delu zaigrali preveč sproščeno, kar se jim je maščevalo. V vratih Slovaške se je razigral nekdanji član Celja Pivovarne Laško Richard Stochl (18 obramb) in prednost se je počasi začela topiti. Za končni izid je s sedemmetrovke poskrbel Tomas Urban. Poljaki so odpravili Dance in se veselili druge zmage. Ob polčasu ni kazalo na zmago izbrancev Bogdana Wente, saj so Danci vodili s 14:10.

Nemci prek Švedov v drugi del

Nemci so po porazu proti Češki in zmagi proti Makedoniji proti Švedom slavili še drugič zapored in se uvrstili v drugi del EP. Štirikratni evropski prvaki v prvem obračunu 3. kola skupine B niso bili kos Nemcem, ki so na koncu slavili z 29:24. Nemčija je že ob polčasu vodila za pet zadetkov (20:15) in v drugem polčasu srečanje le še mirno pripeljala do konca. Makedonija je gladko s 27:21 odpravila Češko.

Evropsko prvenstvo, predtekmovanje, 3. kolo:

Skupina A:

Poljska : Danska 27:25 (10:14)
Tkaczyk 7, M. Jurecki 6; Mogensen 4

Srbija : Slovaška 21:21 (13:6)
Prodanović 5, Ilić 4; Kukučka 4

Lestvica: 1. Srbija 5 točk, 2. Poljska 4, 3. Danska 2, 4. Slovaška 1

Skupina B:


Nemčija : Švedska 29:24 (20:15)
Gensheimer 9, Grötzki 5, Christophersen 4; Ekdahl 8, Larholm 6

Češka : Makedonija 21:27 (12:12)

Lestvica: 1. Nemčija 4 točke, 2. Makedonija 3, 3. Švedska 3, 4. Češka 2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.