Nekdanji član madridskega Reala razglasil bankrot

Foto: Epa
Foto: Epa
Eden največjih upov zdaj v finančnih težavah.
Oglej si celoten članek

Nizozemcu Roystonu Drentheju so mnogi predvidevali izjemno nogometno kariero, ko je leta 2007 iz Feyenoorda prestopil k madridskemu Realu, beli balet je za takrat enege izmed najbolj nadarjenih napadalno usmerjenih nogometašev v Evropi odštel 14 milijonov evrov. 

Drenthe, ki je bil ob prestopu star 20 let, se je v španski prestolnici vsaj na papirju zadržal naslednjih pet let, zadnji dve sezoni je bil sicer na posojah pri Herculesu in Evertonu. Kasneje je branil še barve Alanie Vladikavkaz, Readinga, Sheffield Uniteda, turškega kluba Kayseri Erciyesspor, Baniyasa iz Abu Dabija, nato pa je v rojstnem mestu zaigral še za Sparto Rotterdam. Zdaj je 33-letnik član tretjeligaškega nizozemskega kluba Kozakken Boys.

Pri slednjem, gre za amaterski klub, ne služi veliko, tudi denar, ki si ga je prislužil v času nastopanja za Real, pa je počasi izginil. Na nizozemskem sodišču je tako zdaj razglasil osebni bankrot. Za njim je namreč kar nekaj slabih poslovnih odločitev, milijone je med drugim izgubil tudi s trgovino z oblekami, ki jo je pred šestimi leti odprl v Rotterdamu. 

Šport Drenthe Messija obtožil rasizma

Denar je kasnej vložil tudi v svoj glasbeni projekt, a se njegova kariera raperja pod imenom Roya2Faces prav tako ni izšla.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.