Nekdanji član Man Uniteda in Milana zmagal na MasterChefu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji nogometaš se znajde tudi v kuhinji.
Oglej si celoten članek

Zdaj 48-letni Jesper Blomqvist je osvojil prvo mesto v švedskem MasterChefu, kulinarično-tekmovalna oddaja je bila sicer tokrat namenjena znanim osebam. Nekdanji švedski nogometni reprezentant je svoje kuharsko znanje pred nastopom v oddaji najverjetneje izpilil v pizzeriji, ki je že vrto let v njegovi lasti.

Blomqvist je svojo športno pot sicer zaključil leta 2010, v njej pa je vrhunec dosegel v sezoni 1998/99, ko je pod taktirko legendarnega škotskega trenerja Alexa Fergusona osvojil trojno krono - ligo prvakov, angleško prvenstvo in FA pokal.

V rdeči klub iz Manchestra je sicer prišel prav v letu 1998, v njem pa se je zadržal tri sezone. Švedski vezist sicer ni nikoli sodil med glavne igralce takratne zasedbe, na 38 tekmah v dresu rdečih vragov je dosegel en zadetek.

V United je prišel iz Parme, še pred tem je v Serie A zastopal AC Milan. Ta ga je v sezoni 1996/97 pripeljal iz IFK Göteborga, za tega je Blomqvist v svoji karieri odigral največ tekem, skupno jih je zbral natanko sto. V času igranja za ta klub je s Švedsko sicer osvojil tudi tretje mesto na svetovnem prvenstvu leta 1994 v ZDA.

Po odhodu iz Uniteda je zaigral še za Everton, Charlton, Djurgården, z njim je leta 2003 prišel do svojega petega naslova švedskega prvaka, prve štiri je osvojil z Göteborgom.

Foto: Profimedia Jesper Blomqvist

Leta 2005 se je odločil za prvo upokojitev, v to ga je prisilila poškodba. A ko je bil tri leta kasneje v drugi švedski ligi trener kluba Enköpings SK, se je zaradi številnih poškodb v moštvu odločil za igralsko vrnitev. Skupno je odigral 10 tekem in dosegel en gol, a ni mogel preprečiti izpada svoje ekipe v nižji razred švedskega nogometa.

Sledila je nova igralska pavza, leta 2010 pa je kot pomočnik glavnega trenerja/igralec zbral še šest nastopov za Hammarby.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.