Brunson ovrgel izgovore lastnika Dallasa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Jalen Brunson, nekdanji soigralec Luke Dončića, trdi, da si je želel ostati v Dallasu.
Oglej si celoten članek

Selitev Jalena Brunsona iz Dallasa v New York je bila ena največjih zgodb prestopnega roka v severnoameriški ligi NBA.

Ameriški branilec je s kratkohlačniki sklenil štiriletno pogodbo v vrednosti 104 milijone zelencev.

Brunson je bil vse od nabora 2018 pomemben člen teksaške ekipe, kjer se je sprva dokazoval v vlogi rezervista, kasneje pa si je pod taktirko trenerja Jasona Kidda izboril mesto v začetni peterki.

Lanska sezona je bila njegova najboljša v ligi NBA, kar je vzbudilo zanimanje drugih moštev. Na koncu ga je prepričala ponudba iz velikega jabolka, kjer bo združil moči z očetom Rickom Brunsonom, aktualnim pomočnikom glavnega trenerja newyorške ekipe.

Priložnost zamujena, ne vrne se nobena

Izkazalo se je, da je Dallas v primeru Brunsona storil veliko napako. Mavsi so imeli namreč ob koncu sezone 2020/2021 priložnost, da z branilcem sklenejo štiriletno pogodbo v višini 55 milijonov dolarjev, vendar te možnosti niso izkoristili.

Razlog za oklevanje so bile njegove neprepričljive predstave v uvodnem krogu končnice proti Los Angeles Clippers.

Foto: Profimedia Jalen Brunson

Brunson je v naslednji sezoni tako rekoč eksplodiral, s tem pa je njegova cena pošteno narasla. Ko so se v Dallasu končno ovedli in poskušali popraviti nastalo škodo, je bilo že prepozno.

Trg je naredil svoje, Brunsonu pa se je nenadoma ponudila priložnost, da postane eden najbolje plačanih igralcev v ligi NBA. Dallas ga je februarja poskušal premamiti s 55 milijoni, toda 25-letnik se je takrat že oziral za drugimi priložnostmi.

"Zelo sem užival v Dallasu, želel sem si ostati v Dallasu. Resnično sem mislil, da bom v Dallasu igral zelo dolgo časa," je v podkastu The Old Man and Three povedal Brunson.

"Imel sem pošastno sezono, zato sem se še pred uradno ponudbo (55 mio. dolarjev, op. a.) želel pogovoriti z njimi, toda takrat je bilo že prepozno. Ponudbe so trkale na moja vrata, zato jih nisem mogel ignorirati. Moral sem ravnati preudarno in prisluhniti," je pojasnil Američan.

Ni šlo za denar Cuban povedal resnico o Brunsonu: "Sploh nismo imeli priložnosti"

Drugačno plat zgodbe je nedavno predstavil lastnik Mavsov Mark Cuban, ki je trdil, da so imeli v pogajanjih z Brunsonom povsem zvezane roke.

To seveda ne drži, kar je že pred časom potrdil tudi košarkarjev oče. 

"Mavsom sem zelo jasno povedal, da se po začetku sezone ne bomo pogajali, nato pa sem prelomil obljubo. Pričakovali smo, da je Jalen storil dovolj za podaljšanje. Januarja sem mu svetoval, naj vzame, kar mu bodo ponudili. Želel si je varnosti, želel je živeti v Dallasu. Zavrnili so nas," je razkril Brunson starejši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.