Nekdanji evropski prvak suspendiran zaradi dopinga

Foto: Profimedia
Britanski atlet Nigel Levine štiri leta na hladnem zaradi uporabe nedovoljenih poživil.
Oglej si celoten članek

Britanska protidopinška agencija je domačemu atletu Nigelu Levinu naložila štiriletno prepoved nastopanja v vseh športih zaradi jemanja prepovedanih poživil. Levine je bil pozitiven na testu, ki ga je opravili 24. novembra lani, februarja letos pa so ga začasno suspendirali. Kazen mu bo potekla 12. decembra 2021.

Levinu so dokazali prisotnost clenbuterola, zdravila ki ga sicer uporabljajo astmatiki, a je na seznamu prepovedanih poživil, saj pomaga pri izgubi teže. Uporabo clenbuterola so med drugim dokazali kolesarskemu zvezdniku Albertu Contadorju, ki je zaradi uporabe omenjenega poživila na Touru leta 2010 prejel 2-letno prepoved nastopanja. Španec se je sicer zagovarjal, da je bila okužena hrana, ki jo je po nesreči zaužil, a sta mu bili vseeno odvzeti zmagi na Touru leta 2010 in Giru leta 2011.

Foto: Epa Nigel Levine

Levine je bil med letoma 2009 in 2014 član britanske štafete v teku na 4 x 400 metrov. Ta je na EP v Zürichu osvojila odličje zlatega leska, prav tako na dvoranskem EP 2013 v Göteborgu, na tem prvenstvu je na 400 metrov osvojil tudi odličje srebrnega leska.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.