Šport
631 ogledov

Nekdanji evropski prvak suspendiran zaradi dopinga

Nigel Levine
Britanski atlet Nigel Levine štiri leta na hladnem zaradi uporabe nedovoljenih poživil.

Britanska protidopinška agencija je domačemu atletu Nigelu Levinu naložila štiriletno prepoved nastopanja v vseh športih zaradi jemanja prepovedanih poživil. Levine je bil pozitiven na testu, ki ga je opravili 24. novembra lani, februarja letos pa so ga začasno suspendirali. Kazen mu bo potekla 12. decembra 2021.

Levinu so dokazali prisotnost clenbuterola, zdravila ki ga sicer uporabljajo astmatiki, a je na seznamu prepovedanih poživil, saj pomaga pri izgubi teže. Uporabo clenbuterola so med drugim dokazali kolesarskemu zvezdniku Albertu Contadorju, ki je zaradi uporabe omenjenega poživila na Touru leta 2010 prejel 2-letno prepoved nastopanja. Španec se je sicer zagovarjal, da je bila okužena hrana, ki jo je po nesreči zaužil, a sta mu bili vseeno odvzeti zmagi na Touru leta 2010 in Giru leta 2011.

Nigel Levine | Avtor: Epa Epa

Levine je bil med letoma 2009 in 2014 član britanske štafete v teku na 4 x 400 metrov. Ta je na EP v Zürichu osvojila odličje zlatega leska, prav tako na dvoranskem EP 2013 v Göteborgu, na tem prvenstvu je na 400 metrov osvojil tudi odličje srebrnega leska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice