Šport > Zimski športi
1539 ogledov

Znana kazen za Tejo Gregorin

teja gregorin EPA
Slovenska biatlonka je bila kaznovana s strani IBU.

Mednarodna biatlonska zveza (IBU) je sporočila, da je nekdanja svetovna podprvakinja Teja Gregorin zaradi dopinških prekrškov izpred osmih let na olimpijskih igrah v Vancouvru zdaj dobila dvoletno prepoved tekmovanj. Osemintridesetletna Gregorinova je bila suspendirana od 4. oktobra 2017.

teja gregorin Doping Šport Če ji dokažejo jemanje, ostane brez službe

Na OI 2010 je bila Gregorinova peta v skupinskem startu, lani pa je bila po naknadnih testiranjih pozitivna na rastni hormon. Vse njene izide med 7. februarjem 2010 in 6. februarjem 2012 so ji izbrisali. Gregorinova, ki ji bosta ostali kolajni s SP 2009 (srebro) in OI 2014 (bron v zasledovanju), se lahko na kazen pritoži v roku 21 dni.

Gregorinova oziroma Smučarska zveza Slovenije sta se lani na novico o dopinškem prekršku odzvali z novinarsko konferenco, na kateri je biatlonka prebrala izjavo in dodala, da sprejema začasni suspenz in da bo sodelovala v postopkih, ki bodo sledili.

Opravičila se je tudi vsem, ki jih je s svojim ravnanjem prizadela. Gregorinova jemanja dopinga kategorično ni zanikala v nasprotju z običajno prakso odzivov športnikov v takšnih primerih.

teja gregorin Doping Šport Gregorinovo izbrisali z olimpijskih iger
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice