Šport > Zimski športi
5423 ogledov

Slovenska olimpijka pozitivna na doping testu

doping laboratorij EPA
Šok za slovenski zimski šport.

Mednarodni olimpijski komite (IOC) je krovno biatlonsko zvezo (IBU) obvestil, da je pri ponovnem pregledu vzorca, ki ga je med olimpijskimi igrami v Vancouvru (2010) oddala slovenska biatlonka Teja Gregorin, odkril prisotnost prepovedanih poživil, piše spletna stran Biathlonworld.com.

Novico je za Dnevnik.si najprej potrdil Olimpijski komite Slovenije (OKS). Gregorinova je začasno suspendirana, zaslišanje je predvideno novembra.

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je ob 13. uri sklicala izredno tiskovno konferenco. "Sodelovala bom v postopkih, ki sledijo, ampak prosim za razumevanje, saj kodeks prepoveduje komentiranje postopkov v teku," je povedala Gregorinova in dodala: "Opravičujem se vsem, ki sem jih s svojim ravnanjem kakorkoli prizadela."

Teja Gregorin | Avtor: Profimedias Profimedias

Gregorinova je pred tremi leti v Sočiju (2014) osvojila bronasto kolajno na zasledovalni tekmi, pred osmimi leti je osvojila naslov svetovne podprvakinje v Pjongčangu (2009).

V Vancouvru (2010) je nastopila na ženski posamični tekmi, kjer je bila 36., na sprintu je bila deveta, prav tako v zasledovalni tekmi, na tekmi s skupinskim startom je osvojila peto mesto, v štafetni tekmi pa osmo. 

"Postopki zdaj že tečejo, kaj več o tem primeru nimamo povedati oziroma niti ne smemo, ker preiskava poteka. Zaenkrat vemo toliko, kolikor je razkrila Mednarodna biatlonska zveza, več bo znanega v prihodnjih dneh. Bojim se, da lahko novi postopki odkrivanja pozitivnih vzorcev v prihodnjih letih razkrijejo še več pozitivnih primerov," je ob tem dejal direktor Slovenske protidopinške agencije (Sloado) Jani Dvoršak.

Komentarjev 1
  • minimaxi 13:04 26.oktober 2017.

    Sex, drugs and rock"roll. A res ne gre brez tega, sploh drugs???