Nekdanji Goričan za zmago Milana

Foto: EPA
Foto: EPA
V italijanskem prvenstvu so v soboto odigrali dve tekmi 14. kola.
Oglej si celoten članek

V Empoliju je gostoval AC Milan in z visoko zmago (1:4) ostal v stiku z vodilnim Juventusom, za Torinčani imajo Milančani, ob odigrani tekmi več, štiri točke zaostanka.

Gostje so povedli z zadetkom nekdanjega napadalca Gorice Gianluce Lapadule, a so Toskanci prek Riccarda Saponare hitro izenačili. V drugem polčasu je za goste v 62. minuti zadel Suso, nato si je Empoli zabil avtogol, v 78. minuti pa je zmago Milana s svojim drugim golom potrdil Lapadula.

Asistenca Birse

V Torinu je Chievo vpisal poraz (2:1), po katerem je ostal v sredini lestvice. Valter Birsa je za moštvo iz Verone igral vso tekmo, Boštjan Cesar pa je sedel na klopi.

Torino je ob koncu prvega polčasa z dvema goloma Iaga Falquéja v kratkem razmaku povedel z 2:0, toda po kotu Birse v 85. minuti je s strelom z glavo nekaj upanja za goste vlil Roberto Inglese. A več "leteči osli" niso zmogli in ostalo je pri zmagi Torina, za katero se je moral izkazati tudi vratar Joe Hart.

Serie A, 14. kolo:

Torino - Chievo 2:1 (2:0)
Falqué 35., 38.; Inglese 85.
RK: Cacciatore (Chievo) 89.

Empoli - AC Milan 1:4 (1:1)
Saponara 17.; Lapadula 15., 78., Suso 62., Costa 62./ag

Nedelja:
Palermo - Lazio
Bologna - Atalanta
Cagliari - Udinese
Crotone - Sampdoria
Genoa - Juventus
AS Roma - Pescara

Ponedeljek:
Napoli - Sassuolo
Inter - Fiorentina

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.