Nekdanji inženir ostro nad Ferrari

Foto: EPA
Foto: EPA
Luca Marmorini je v pogovoru z novinarjem Leom Turrinijem ostro kritiziral Ferrari, ki je od njega zahteval, naj zavoljo aerodinamike izdela manjšo pogonsko enoto, kar ga je nazadnje stalo delovnega mesta.
Oglej si celoten članek

Ferrari je v okviru prestrukturiranja ekipe, ki ga vodi Marco Mattiacci, prejšnji mesec odslovil šefa motorjev Luco Marmorinija. Italijanski inženir je v intervjuju z Leom Turrinijem razkril razloge za nekonkurenčnost dirkalnika F14 T in rdeče obtožil, da so poiskali grešnega kozla za lastne napake.

Marmorini je bil dolgoletni član Ferrarijeve garaže, nato pa se je ob koncu tisočletja preselil k Toyoti. Leta 2009 se je vrnil v Maranello, kjer so ga letos obtožili, da je v največji meri odgovoren za težave, s katerimi se soočata Fernando Alonso in Kimi Räikkönen. Marmorini se z razsodbo ni strinjal in s prstom pokazal na glavnega dizajnerja Nikolasa Tombazisa.

Več na:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.