Šport > Moto športi
3 ogledov

Nekdanji inženir ostro nad Ferrari

Mattiacci novi šef ekipe Ferrari VN Kitajske Kitajska Šanghaj EPA
Luca Marmorini je v pogovoru z novinarjem Leom Turrinijem ostro kritiziral Ferrari, ki je od njega zahteval, naj zavoljo aerodinamike izdela manjšo pogonsko enoto, kar ga je nazadnje stalo delovnega mesta.

Ferrari je v okviru prestrukturiranja ekipe, ki ga vodi Marco Mattiacci, prejšnji mesec odslovil šefa motorjev Luco Marmorinija. Italijanski inženir je v intervjuju z Leom Turrinijem razkril razloge za nekonkurenčnost dirkalnika F14 T in rdeče obtožil, da so poiskali grešnega kozla za lastne napake.

Marmorini je bil dolgoletni član Ferrarijeve garaže, nato pa se je ob koncu tisočletja preselil k Toyoti. Leta 2009 se je vrnil v Maranello, kjer so ga letos obtožili, da je v največji meri odgovoren za težave, s katerimi se soočata Fernando Alonso in Kimi Räikkönen. Marmorini se z razsodbo ni strinjal in s prstom pokazal na glavnega dizajnerja Nikolasa Tombazisa.

Več na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.