Dončić tarča napada po javni kritiki lige NBA

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji prvak lige NBA je kritiziral Luko Dončića in lastnika moštva Dallas Mavericks Marka Cubana.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je po neispehu proti Phildaelphii 76ers, kar je bil že tretji poraz Dallasa na zadnjih štirih tekmah, izrazil nestrinjanje s predvidenim formatom rednega dela sezone, po katerem sedmo in osmo mesto v konferenci ne prinašata neposredne uvrstive v končnico. 

V sklepni del sezone se bo namreč uvrstilo samo najboljših šest ekip, medtem ko se bodo moštva od sedmega do desetega mesta za preostali dve vstopnici pomerila na krajšem turnirju.

"Ne razumem..." Besni Luka po novem porazu udaril po vodstvu lige

Dallas, ki je trenutno sedmi na zahodu, bo tako bržkone moral po dolgi in naporni sezoni odigrati zgoščen urnik tekem, čemur sta javno nasprotovala tako Dončić kot lastnik teksaške franšize Mark Cuban

Foto: Epa mark cuban "Ne razumem smisla tega 'play-in' tuirnirja. Najprej igraš 72 tekem, da se uvrstiš v končnico, potem pa izgubiš dve zapored in nisi v končnici. V tem ne vidim nobenega smisla," se je pritožil slovenski košarkar, medtem ko je Cuban odločitev označil za "velikansko napako".

Dončića je zaradi nasprotovanja formatu ostro kritiziral nekdanji prvak lige NBA Kendrick Perkins, ki je za ESPN-ovo oddajo The Jump dejal: "Če bosta Luka in Cuban tako jokala in cvilila, kaj bodo potem počeli otroci tega sveta? Ob njunih izjavah mi pride na misel ena beseda: odgovornost! Ne jemljite rednega dela kot nekaj samoumevnega, ampak zmagajte dovolj tekem, da ne boste v tem položaju. Vsake tekme se lotite skrajno resno in opravite svojo nalogo. Potem vam ne bo treba skrbeti. Meni je turnir zelo všeč. Ko sem še igral, so nekatere tekme ob koncu sezone postale dolgočasne, igralci so raje počivali, zdaj to ne bo mogoče, ker vsaka tekma šteje."

Foto: Print Screen perkins

Perkinsov sogovornik Brian Windhorst je dodal, da so Dončićevi in Cubanovi pomisleki po eni strani upravičeni, vendar je njuna verodostojnost vprašljiva zaradi položaja, v katerem se trenutno nahaja ekipa.  "Luka in Cuban imata dobre argumente, vendar vendar jima narobe hodi dejstvo, da je Dallas trenutno na sedmem mestu zahodne konference, zaradi česar njune besede niso povsem kredibilne. Če bi bil Dallas deseti, dvomim, da bi tako govorila. Potrebno je počakati, da vidimo, kako se bo turnir razpletel, šele potem bomo lahko podajali sodbe," je dejal košarkarski poznavalec.

Foto: Profimedia luka dončić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.