Nekdanji Realov zvezdnik aretiran zaradi vodenja kriminalne organizacije

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji as madridskega Reala je bil aretiran, ker naj bi bil član kriminalne organizacije, ki je prirejala izide nogometnih tekem.
Oglej si celoten članek

Nekdanji zvezdnik Real Madrida, Raul Bravo, je zgolj eden izmed mnogih, ki so bili aretirani zaradi vpletenosti v nameščanje nogometnih tekem.

Bravo naj bi bil nekakšen vodja organizacje, katero sestavlja več sedanjih in nekdanjih nogometašev ter strokovnih delavcev klubov iz najmočnejših dveh španskih nogometnih lig.

Foto: Epa Raul Bravo

Iz vodstva La Lige so se oglasili z objavo: "Policijsko dejanje je posledica pritožb glede možne prirejenosti tekme La Lige iz maja leta 2018."

"La Liga se na vse načine bori proti prirejanju tekem. Zelo pomembno je, da imamo pošteno tekmovanje," so še dodali.

Španska policija je sicer v povezavi s prirejanjem nogometnih izidov izvedla več aretacij po celotni državi. Vpleteni naj bi bili obtoženi, da so manipulirali z izidi določenih tekem, da bi zaslužili na športnih stavah.

Foto: Epa Raul Bravo

Zaenkrat naj bi policija aretirala sedmerico ljudi,med katerimi je zagotovo najbolj znano ime prav nekdanji igralec Reala, Raul Bravo, kateri naj bi bil po poročanju španskih medijev celo vodja celotne organizacije.

Preostalo šesterico aretiranih sestavljajo nogometaš Valladolida Borja Fernandez, nogometaš Getafeja Samu Saiz, nogometaš Deportiva Inigo Lopez, nekdanji nogometaš Carlos Aranda ter dva funkcionarja Huesce, predsednik Agustin Lasaosa ter zdravnik Juan Carlos Galindo Lanuza.

Foto: Epa Nameščanje nogometnih tekem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.