Nekdanji reprezentančni kapetan končal kariero

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovo legendarnega slovenskega hokejskega branilca.
Oglej si celoten članek

Nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance Andrej Tavželj, ki je nazadnje bolj za dušo igral v podružnični ekipi Kaca v Celovcu, je v soboto končal kariero. Kot so danes zapisali pri Sportalu, je Tavželj tako pri 39 letih odigral svojo zadnjo uradno hokejsko tekmo.

"Uživaj v upokojitvi in ohrani le lepe spomine," so ob tem zapisali pri njegovem zadnjem klubu EC - Kac.

Slab mesec pred 40. rojstnim dnevom je Tavželj igralsko hokejsko opremo pospravil v kot. Zadnje tri sezone je preživel na Koroškem, kjer je kot mentor na ledu in zunaj njega deloval v razvojni ekipi Kaca in svoje izkušnje kot kapetan prenašal na mlade hokejske upe v alpski ligi.

Otrok kranjske hokejske šole je ob Triglavu zaigral tudi za oba največja slovenska tekmeca Olimpijo in Jesenice, še poroča Sportal. Bil je tudi kapetan obeh klubov, z obema zaigral v ligi Ebel (zdaj ICEHL) in se z obema veselil naslova slovenskega prvaka.

V karieri je igral tudi v Italiji, Franciji, na Slovaškem, v Rusiji in na koncu v Avstriji. Reprezentančni dres je nosil že v mlajših selekcijah, nato pa bil dolga leta steber obrambe tudi v članski izbrani vrsti. Z njo je igral na devetih svetovnih prvenstvih, leta 2014 pa nastopil na olimpijskih igrah v Sočiju, kjer so hokejisti zasedli sedmo mesto.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.