Šport
582 ogledov

Nekdanji reprezentančni kapetan končal kariero

Tavželj Profimedia
Slovo legendarnega slovenskega hokejskega branilca.

Nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance Andrej Tavželj, ki je nazadnje bolj za dušo igral v podružnični ekipi Kaca v Celovcu, je v soboto končal kariero. Kot so danes zapisali pri Sportalu, je Tavželj tako pri 39 letih odigral svojo zadnjo uradno hokejsko tekmo.

"Uživaj v upokojitvi in ohrani le lepe spomine," so ob tem zapisali pri njegovem zadnjem klubu EC - Kac.

Slab mesec pred 40. rojstnim dnevom je Tavželj igralsko hokejsko opremo pospravil v kot. Zadnje tri sezone je preživel na Koroškem, kjer je kot mentor na ledu in zunaj njega deloval v razvojni ekipi Kaca in svoje izkušnje kot kapetan prenašal na mlade hokejske upe v alpski ligi.

Otrok kranjske hokejske šole je ob Triglavu zaigral tudi za oba največja slovenska tekmeca Olimpijo in Jesenice, še poroča Sportal. Bil je tudi kapetan obeh klubov, z obema zaigral v ligi Ebel (zdaj ICEHL) in se z obema veselil naslova slovenskega prvaka.

V karieri je igral tudi v Italiji, Franciji, na Slovaškem, v Rusiji in na koncu v Avstriji. Reprezentančni dres je nosil že v mlajših selekcijah, nato pa bil dolga leta steber obrambe tudi v članski izbrani vrsti. Z njo je igral na devetih svetovnih prvenstvih, leta 2014 pa nastopil na olimpijskih igrah v Sočiju, kjer so hokejisti zasedli sedmo mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.