Nekdanji reprezentant pokopal knape

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Peto kolo Prve lige bo minilo v znamenju prvega večnega derbija med Olimpijo in Mariborom (0:0), ki mu na lestvici tesno za ovratnik dihajo Koprčani. Slednji so z zadetkom Mateja Mavriča Rožiča odpravili Rudar Velenje (1:0). V nedeljo še preostale tri tekme.
Oglej si celoten članek

Koprčani so po povprečni tekmi osvojili nove tri točke, s katerimi so se na vrhu lestvice točkovno izenačili z vodilnim Mariborom. Edini strelec na tekmi je bil izkušeni branilec Kopra Matej Mavrič Rožič. Bolje so tekmo začeli gosti iz Velenja, ki ostajajo na predzadnjem mestu z vsega dvema točkama. Hitri napadalci knapov so v uvodnih minutah kar nekajkrat pošteno premešali domačo obrambo. V šesti minuti je Elvis Bratanović po preigravanju s šestih metrov zadel vratnico domačih vrat. Štiri minute pozneje je Jaka Bizjak prišel sam pred Ermina Hasića, a je koprska obramba v zadnjem trenutku žogo izbila v kot. Isti igralec je v 20 minuti odlično streljal z roba kazenskega prostora, z obrambo pa se je izkazal izkušeni vratar Kopra. Primorci so nato le prišli do sape, vendar so poskušali predvsem s streli z razdalje.

Trener Milivoj Bračun je uvidel, da bo tako težko ugnati gostujočo ekipo in je takoj na začetku drugega dela v igro poslal Luko Majcna. Poteza se je koprskemu strategu obrestovala v 58. minuti. Majcen je preigraval v kazenskem prostoru gostov, ob posredovanju Aleša Jeseničnika pa je padel na tla. Glavni sodnik Andrej Tratnjek je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Mavrič-Rožič. Dve minuti pozneje je z roba kazenskega prostora poskusil tudi Matej Pučko, a meril previsoko. Gostujoči pomočnik trenerja Andrej Goršek, ki je vodil Velenjčane po odhodu Milana Đuričića, je nato poskušal s številnimi menjavami spremeniti potek tekme. Gosti pa so bili še najbolj nevarni po prekinitvah Jeseničnika, toda prav zrelih priložnosti si niso priigrali. V končnici tekme je dobro poskusil Urban Žibert s 16 metrov, Matjaž Rozman pa je strel zaustavil z nogo. Prav v zadnjih trenutkih pa je Denis Klinar iz kar obetavnega položaja z volejem slabo streljal v Hasića.

Prva liga, peto kolo:

Olimpija Ljubljana : Maribor 0:0
RK: Arghus (45/Maribor)

Luka Koper : Rudar Velenje 1:0 (0:0)
Mavrič Rožič (58/11-m)

Nedelja, ob 17.00:
Aluminij - Gorica
Triglav - Domžale

Ob 18.00:
Celje - Mura 05

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.