Šport > Nogomet
26 ogledov

Nekdanji reprezentant pokopal knape

Matej Mavrič se seli v sosednjo Avstrijo. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Peto kolo Prve lige bo minilo v znamenju prvega večnega derbija med Olimpijo in Mariborom (0:0), ki mu na lestvici tesno za ovratnik dihajo Koprčani. Slednji so z zadetkom Mateja Mavriča Rožiča odpravili Rudar Velenje (1:0). V nedeljo še preostale tri tekme.

Koprčani so po povprečni tekmi osvojili nove tri točke, s katerimi so se na vrhu lestvice točkovno izenačili z vodilnim Mariborom. Edini strelec na tekmi je bil izkušeni branilec Kopra Matej Mavrič Rožič. Bolje so tekmo začeli gosti iz Velenja, ki ostajajo na predzadnjem mestu z vsega dvema točkama. Hitri napadalci knapov so v uvodnih minutah kar nekajkrat pošteno premešali domačo obrambo. V šesti minuti je Elvis Bratanović po preigravanju s šestih metrov zadel vratnico domačih vrat. Štiri minute pozneje je Jaka Bizjak prišel sam pred Ermina Hasića, a je koprska obramba v zadnjem trenutku žogo izbila v kot. Isti igralec je v 20 minuti odlično streljal z roba kazenskega prostora, z obrambo pa se je izkazal izkušeni vratar Kopra. Primorci so nato le prišli do sape, vendar so poskušali predvsem s streli z razdalje.

Trener Milivoj Bračun je uvidel, da bo tako težko ugnati gostujočo ekipo in je takoj na začetku drugega dela v igro poslal Luko Majcna. Poteza se je koprskemu strategu obrestovala v 58. minuti. Majcen je preigraval v kazenskem prostoru gostov, ob posredovanju Aleša Jeseničnika pa je padel na tla. Glavni sodnik Andrej Tratnjek je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Mavrič-Rožič. Dve minuti pozneje je z roba kazenskega prostora poskusil tudi Matej Pučko, a meril previsoko. Gostujoči pomočnik trenerja Andrej Goršek, ki je vodil Velenjčane po odhodu Milana Đuričića, je nato poskušal s številnimi menjavami spremeniti potek tekme. Gosti pa so bili še najbolj nevarni po prekinitvah Jeseničnika, toda prav zrelih priložnosti si niso priigrali. V končnici tekme je dobro poskusil Urban Žibert s 16 metrov, Matjaž Rozman pa je strel zaustavil z nogo. Prav v zadnjih trenutkih pa je Denis Klinar iz kar obetavnega položaja z volejem slabo streljal v Hasića.

Prva liga, peto kolo:

Olimpija Ljubljana : Maribor 0:0
RK: Arghus (45/Maribor)

Luka Koper : Rudar Velenje 1:0 (0:0)
Mavrič Rožič (58/11-m)

Nedelja, ob 17.00:
Aluminij - Gorica
Triglav - Domžale

Ob 18.00:
Celje - Mura 05

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.