Šport > Nogomet
28 ogledov

Maribor vzdržal nalete Olimpije

Olimpija Maribor Rajčević Jasmin Handanović
1/33
Jaka Dimc
Prvi večni derbi med Olimpijo in Mariborom v letošnji sezoni se je končal brez zadetkov. Zmaji so bili nevarnejši, a so vijoličasti vzdržali vse nalete.

"To je bila še ena velika farsa sodniške organizacije. Rdeči karton Arghusa je bil smešen, ne vem zakaj je bil izključen. To se vedno dogaja le proti Olimpiji. Ni nam bilo puščeno zmagati, čeprav so naši igralci, ki so veliko naredili za slovenski nogomet, prišli odigrat v dobri veri. Povejte mi, katera mora biti Olimpija, kako naj igramo v Ljubljani? Tudi ljubljanski navijači so prešli vse meje dobrega okusa, družine se ne bi smelo omenjati. Zakaj je vedno tako v Ljubljani? Sodnik je bil katastrofa," je po tekmi kar bruhalo iz športnega direktorja Maribora, Zlatka Zahoviča.

"Mislim, da sodnik ni vplival na razplet tekme. Arghus je od zadaj štartal na Omladiča, še preden mu je sodnik pokazal rdeči karton, pa je odreagiral zelo agresivno in mislim, da je bila izkjučitev upravičena. Sicer pa smo bili boljši celo tekmo, pripravili smo si ogromno obetavnih priložnosti za gol, a okroglo usnje kar ni hotelo v mrežo. Tudi sam sem enkrat zgrešil iz ugodnega položaja. Napadalce Maribora smo dobro ustavljali, čeprav gre za odlične igralce. A tudi nam se mora enkrat odpreti, upam da čimprej," pa je oceno dogodkov na igrišču podal branilec Olimpije, Aris Zarifović.

Olimpija Maribor večni derbi navijači | Avtor: Jaka Dimc Jaka Dimc
Zmaji začeli ognjevito

Že v prvi minuti je Olimpija zapretila, ko je Jasmin Handanović slabo odbil prosti strel Damjana Trifkovića, odbitka pa Ljubljančani niso znali pospraviti v mrežo. Sedma minuta je prinesla še dve priložnosti za domače, najprej je Trifković poizkusil iz padca, Handanović je žogo odbil v kot, iz katerega je po predložku Nika Omladiča z glavo poizkusil Nikola Nikezić, a so Mariborčani strel blokirali. Že v naslednji minuti je svoje mojstrstvo pokazal Boban Jović, ki je lepo iz igre vrgel Dejana Trajkovskega in sprožil iz polvoleja, a je gostujoči vratar posredoval vrhunsko in žogo še enkrat odbil v kot.

V drugem delu prve ga polčasa je ritem močno padel, tudi Olimpija ni bila več tako nevarna kot na začetku, igralo se je večinoma na sredini igrišča, še vedno pa smo čakali na prvo priložnost Maribora. V 44. minuti je iz prostega strela poizkusil Omladič, a zgrešil vrata za nekaj metrov.

V zadnji minuti prvega polčasa pa je veliko neumnost storil Arghus, ki je iz hrbta štartal na Omladiča, sod nik Jug pa mu je, morda malce prehitro, pokazal direktni rdeči karton. Tako se je prvi polčas končal z rezultatom 0:0, Maribor pa je tako drugi polčas začel z igralcem manj. Ob odhodu v slačilnice je imel veliko pripomb na sojenje športni direktor Maribora, Zlatko Zahovič.

Drugi enak prvemu

Tudi drugi polčas se je začel podobno kot prvi, Olimpija je pletla mrežo okrog gola Marib or a, Štajerci pa so se organizirano branili. V 49. minuti je iz oddaljenosti poizkusil Aleš Mertelj, že v naslednjem napadu pa so domači zapretili prek Nikezića, ki je izsilil kot, po katerem je i mel prav omenjeni napadalec izjemno priložnost, a je le nekaj metrov od gola z glavo zgrešil celo žogo. Tri minute zatem je po še enem kotu Olimpije z glavo meril Aris Zarifović, a z dobrih desetih metrov za las zgrešil cilj.

59. minuta je prinesl a še eno priložnost za domače, ko je Trifković lepo prebil levi bok gostov, podal v sredino , kjer je Nikezić sprožil iz prve, a se je izkazal Handanović z refleksnim posredovanjem. V 67. minuti se je po gneči v domačem kazenskem prostoru v priložnosti znašel Marcos Tavares, a je Zarifović žogo še pravočasno izbil. Le dve minuti kasneje se je sam pred Handanovićem znašel Trifković, toda streljal je mimo gola, to je bila še ena izredna priložnost za domače!

V zadnjih dvajsetih minutah smo spremljali poizkuse Ljubljančanov, da le pridejo do zmagovitega zadetka, a so gostje dobro zapirali vse dohode do svojih vrat. Tako se je tekma končala z rezultatom 0:0, Maribor je ohranil štiri točke prednosti pred Olimpijo.

Izjavi po tekmi

Darko Milanič, trener Maribora: "Za NK Maribor je bila danes težka tekma. Že od prve minute sem videl, da bomo danes težko zmagali, saj je bilo evidentno, da sodniški kriterij ni bil enak za obe ekipi. Glede na situacijo, moramo biti s točko zadovoljni. Po uvodnem naletu smo umirili Olimpijo in začeli prevzemati pobudo, mislil sem, da bomo v drugem polčasu razbili Olimpijo, a je bil ob koncu prvega dela neupravičeno izključen Arghus, kar nam je prekrižalo načrte."

Ermin Šiljak, trener Olimpije: "Vedeli smo, kako Maribor igra, dobro smo se pripravili, manjkal je le gol. Na igrišču smo vseskozi prevladovali, derbi je bil zanimiv. Sodnik je tudi mene presenetil s kakšno odločitvijo. Gostujoči vratar nam je danes odnesel dve točki, definitivno lahko mi žalujemo za zmago. Pobude Maribora pa nisem videl, saj niso niti enkrat sprožili proti golu! Mogoče so Mariborčani navajeni na drugačno sojenje v slovenski ligi."

Prva liga, 5. kolo, stadion Stožice:

Olimpija : Maribor 0:0 (0:0)
RK: Arghus (45/Maribor)

Komentarjev 16
  • vico 14:36 12.avgust 2012.

    ti zurnalcek sej se vidi kok si bogi glupi cepc

  • bla_blabla 13:14 12.avgust 2012.

    se vedno si isti ko lani...gobec + gobec * gobec = budala!!!

  • Bozo Trnovsek 12:47 12.avgust 2012.

    že mora biti tako