Šport > Nogomet
12 ogledov

Olimpija uspešna na gostovanju

Mura Olimpija Horvat Lotrić Fink Saša Despot
V zadnjem obračunu 4. kola prve slovenske lige je Olimpija na gostovanju z 2:1 premagala Muro. Gostje so povedli v 3. minuti, vendar so Muraši izenačili še pred koncem prvega polčasa. V 69. minuti pa je iz prostega strela domačega vratarja premagal Trifković in Zmaji so se veselili treh novih točk.

Obe ekipi sta bili pred obračunom zelo motivirani, saj sta v prejšnjem kolu ostali brez točk. Prvi udarec so prizadejali gostje iz Ljubljane, ko je napako obrambne vrste Mure v 3. minuti z glavo kaznoval Trifković. Domači so mislili, da je nogometaš Zmajev v prepovedanem položaju, a sodnik zastavice ni dvignil in Draković je bil premagan. Že nekaj minut kasneje je nevarno zapretil Valenčič, a tokrat se vratar domačih ni pustil zmesti. V 24. minuti so si Muraši piigrali prvi kot (Olimpija je do tega trenutka izvajala že dva) in žogo je v petmetrski prostor posredoval Fajić, a je na žalost domačih navijačev Kramar igral z roko. Fajić se je ponovno izkazal deset minut kasneje, ko je po podaji iz kota z glavo matiral Aleksandra Šeligo, s tem pa domače popeljal do izenačenja.

V prvih minutah drugega polčasa so si Muraši ponovno priigrali obetavno priložnost, ko je še enkrat več poskusil Fajić, a je Šeliga strel ubranil. Kljub dinamičnemu dogajanju na zelenici nismo videli velikega števila konkretnih priložnost, vse do 69. minute, ko je Trifković z mojstrskim izvajanjem prostega strela Ljubljančane še drugič popeljal v vodstvo. Kljub pritisku domačih je Olimpiji prednost uspelo zadržati do konca.

začetni postavi:
Mura: Filip Draković, Leon Sreš (od 63. Vaš), Aleš Majer, Damjan Bohar, Fabijan Cipot, Leon Horvat, Denis Kramar, Nusmir Fajić, Erik Janža (od 85. Kauter), Dragan Jelić (od 71. Eterović) in Matic Maruško

Olimpija: Aleksander Šeliga, Boban Jović, Aris Zarifović, William Franklin Vicente(od 56. Baskera), Damjan Trifković (od 83. Fink), Filip Valenčič, Blaž Božič, Nikola Nikezić (od 71. Šporar), Antonio Delamea Mlinar, Nik Omladič in Lascurain Sarasola

Prva slovenska liga, 4. kolo:

Olimpija : Mura 05 2:1 (1:1)
Trifković (3, 69); Fajić (35)

Komentarjev 1
  • vico 23:36 05.avgust 2012.

    to olimpija,zdej pa se stajrce premagat pa smo na poti do prvaka