Šport > Nogomet
8 ogledov

Že drugi domači poraz zmajev

prva liga olimpija ljubljana hit gorica stožice mevlja čadikovski omladič jogan Anže Petkovšek
Maribor je v tretjem kolu Prve lige rutinirano opravil z zahtevnim gostovanjem v Fazaneriji, Domžale pa so pokvarile debi Aluminija med elito na domačem igrišču. Po Domžalah je Olimpijo v Stožicah na kolena spravila še Gorica. Že vsoboto sta remizirala Rudar in Celje, ter Koper in Triglav.

Ljubljančani so po izpadu iz evropskih tekmovanj pozornost usmerili na državno prvenstvo. Toda prva domača preizkušnja po neuspešnem gostovanju v Tromsoeju je razočarala navijače zeleno-belih. Novogoričani, ki so do te tekme tako kot Ljubljančani imeli tri točke, so namreč visoko slavili v Stožicah in se povzpeli pod vrh lestvice.

Po precej previdnem začetku so se Novogoričani hitro veselili vodstva. Že v deseti minuti je podajo Dina Martinovića iz kota z glavo v mrežo preusmeril Alen Jogan. Ljubljančani so v nadaljevanju sprožili nekaj nenatančnih strelov, a že v 18. minuti so morali znova pobrati žogo iz svoje mreže. Po protinapadu Gorice je Sandi Arčon v akciji z Vitom Plutom iz igre vrgel Sretena Sretenovića in nato ukanil še Elvisa Džafića. Tudi v nadaljevanju se Olimpija nikakor ni znašla proti čvrsti ekipi Gorice, še posebej Sretenović je imel veliko težav, saj je napravil kar nekaj napak. Trener Olimpije Ermin Šiljak, očitno nezadovoljen z igro, je že v 39. minuti iz igre potegnil Aneja Lovrečiča in ga zamenjal z Blažem Božičem, kar pa do konca polčasa ni bistveno spremenilo dogajanja na igrišču. Olimpija je sicer najlepšo priložnost zapravila v 37. minuti, ko je strel Bobana Jovića s sedmih metrov s konicami prstov obranil Vasja Simčič.

Drugi polčas se je začel z izjemno priložnostjo mladega Olimpijinega napadalca Andraža Šporarja, ki se je sam znašel pred Simčičem, a je slednji strel izvrstno obranil. V 50. minuti je sprožil še Rok Baskera, a malce previsoko. V 54. minuti se je Šiljak odločil še bolj okrepiti napad, Sretenovića je zamenjal Nikola Nikezić. Toda ta poteza se Olimpijinemu strategu ni ravno izplačala, saj je Gorica v 59. minuti povedla že s 3:0. Primorci so prestregli žogo, jo oddali na levo stran do Arčona, ki se je še drugič na tekmi vpisal med strelce. Nekateri navijači Olimpije so po tem zadetku že zapustili stadion. Gosti bi lahko v 66. minuti zabili še četrti zadetek, a je Plut s treh metrov streljal malce preveč nonšalantno, tako da je Džafić žogo ujel. Takoj zatem so domači znižali zaostanek prek Božiča, kar pa jih ni "dvignilo". Še več, Plut je imel v odprti igri še nekaj izjemnih priložnosti, ki pa jih na ljubljansko srečo ni izkoristil.

Vijolice rutinirano do zmage

Maribor je v Murski Soboti premagal Muro 05 z 1:3. Gostje so povedli po kotu z leve strani, ko je bil po predložku z leve na prvi vratnici najvišji centralni branilec Jovan Vidović, ki je z glavo žogo preusmeril v daljši kot in tako matiral domačega vratarja Filipa Drakoviča. Tekma je bila sicer odprta z obeh strani, domači pa so imeli kar nekaj pripomb na sojenje Darka Čeferina.

Drugi polčas je bolje odprl Maribor, ki je podvojil vodstvo po prvi pravi napadalni akciji. Matic Črnic je sprožil z razdalje, Drakovič je žogo odbil v vratnico, odbita žoga pa je padla na nogo Alena Ploja, ki je zanesljivo zadel. Tudi tretji gol je Maribor dosegel po podaji iz kota. Podal je Goran Cvijanović, najvišji pa je bil Nikola Komazec, nova okrepitev vijolic za to sezono.

Mura je znižala po predložku z desne strani, ko Mariborčani niso dobro razčistili situacije pred vrati, kar je dobro izkoristil Nusmir Fajić, ki je s polvolejem lepo zabil iz obrata, kaj več pa domačim ni uspelo.

Domžale pokvarile domači debi Aluminija

Domžalčani so bile prvi tekmec Aluminija v Prvi ligi na igrišču v Kidričevem, za želje domačih pa niso imeli posluha, saj so zmagali z 0:1. Tekma je bila na začetku drugega polčasa prekinjena zaradi toče. Edini gol je padel po zmedi v domačem kazenskem prostoru, ko je Jure Balkovec iz bližine povedel goste v vodstvo, ki so ga zadržali do konca obračuna.

Ne Maribor ali Olimpija, Celje na vrhu

Celjani po remiju z Rudarjem z 1:1 še naprej ostajajo na vrhu lestvice, po točkah pa jih je sedaj dohitel Maribor.

Kljub živahnemu začetku obeh ekip, predvsem pa Velenjčanov, in kar nekaj strelom so prvo nevarnejšo akcijo izpeljali gosti v 13. minuti, ko je Denis Klinar od daleč žogo poslal malo mimo desne vratnice. Že pet minut pozneje so knapi povedli. Novinec v velenjski ekipi Šindik je izvedel kot, v kazenskem prostoru pa je Miha Korošec za dres povlekel Christiana Bubalovića, zaradi česar je glavni sodnik pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Uroš Rošer.

Vodstvo pa je trajalo vsega dve minuti. Gregor Bajde je podal v kazenski prostor Rudarja, kjer je z glavo zadel Roman Bezjak in izid izenačil. Po tem zadetku se je dogajanje na celjski zelenici malce umirilo, do konca polčasa sta ekipi sprožili še tri strele, ki pa niso bili dovolj dobri za spremembo izida.

Uvod drugega polčasa je bil precej manj dinamičen kot prvi, pravih akcij je bilo malo, zaključnih strelov pa še manj. V 72. minuti je z glavo poskusil Ivan Firer, a je bil nenatančen. V končnici tekme so bili aktivnejši pri zaključkih akcij Velenjčani, ki so poskusili prek Sebastjana Berka in Bubalovića, najnevarnejši pa so bili v tretji minuti sodniškega dodatka, ko je Leon Črnčič z 20 metrov žogo poslal mimo leve vratnice. Zadnji strel na tekmi je pripadel Celjanom, a tudi Sebastjanu Gobcu ni uspelo zabiti zmagovitega zadetka.

Prva liga, 3. kolo:

Celje : Rudar 1:1 (1:1)
Bezjak (19); Rošer (17)

Koper : Triglav 0:0

Aluminij : Domžale  0:1 (0:0)
Balkovec (77)

Mura 05 : Maribor  1:3 (0:1)
Fajič (84); Vidović (23), Ploj (49), Komazec (71)

Olimpija Ljubljana : Gorica 1:3 (0:2)
Božič (67); Jogan (10), Arčon (18, 59)

Komentarjev 4
  • vico 22:19 30.julij 2012.

    res pa je da ni olimpija ...za mbjem ampak so te pohorci mal odmakneni od 2012

  • vico 22:18 30.julij 2012.

    ta maribor si lah nekam porinte,je ze da je olimpija slaba sam mislm da stvari na vrh smrdijo ne pa u miletu in pd.bananarja je treba sterat pa njegove ...

  • carli55 13:50 30.julij 2012.

    Ja tu ni kaj veliko za jamrat Olimpija je pač 100 svetlobnih let za mariborom in tako bo še kar nekaj cajta.Izet pa po moje ,da se čimprej reši Mileta in Šiljota ,ker bo to katastrofa od sezone !!