Šport > Nogomet
86 ogledov

Maribor za začetek v Novo Gorico

Maribor Ljudski vrt državni prvaki slavje Gregor Katič
Na žrebu na Brdu pri Kranju je Nogometna zveza Slovenije določila pare 1. in 2. SNL v sezoni 2012/13. V uvodnem kolu 14. julija bodo državni prvaki iz Maribora gostovali pri Gorici, drugi pari pa so Mura 05 - Rudar Velenje, Olimpija - Domžale, Celje - Triglav in Aluminij - Luka Koper.

Z žrebom na Brdu pri Kranju se je tudi uradno pričela tekmovalna sezona 2012/13, ki bo po letu 2001 prva, ko vodenje 1. SNL v vseh pogledih ponovno prevzema Nogometna zveza Slovenije. Ples kroglic je v prvem kolu poskrbel, da bo najbolj zanimivo v Gorici, kjer se bosta v pomerila Gorica in Maribor, viceprvak iz lanske sezono Olimpija pa doma začenja v lokalnem derbiju z Domžalami. Novi prvoligaš Aluminij se bo pomeril doma s Koprom. Pričelo se bo 14. julija, prvi večni derbi pa bo v 5. kolu, ko se bosta 11. avgusta v Stožicah pomerila Olimpija in Maribor.

Po podelitvi priznanj je na Brdu pri Kranju najprej napočil čas za žreb "domačina" Superpokala 2012. Tekma bo sicer odigrana v Maribori, vodja tekmovanj NZS pa je iz bobna najprej potegnil kroglico, ki je vsebovala listič z imenom ljubljanske Olimpije. Tekma med Olimpijo in Mariborom bo 8. julija 2012 ob 20. uri v mariborskem Ljudskem vrtu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.