Šport > Nogomet
13 ogledov

Milanič: "Velike čestitke fantom"

finale pokala, celje : maribor
1/31
Boštjan Tacol
Nogometaši Maribora so v Stožicah v pokalnem finalu premagali Celje s 3:2 po 11-metrovkah. Vijolice so tako le še potrdile dominantni položaj v slovenskem nogometu, letos so osvojile dvojno krono. "Ti fantje si za vse, kar so dosegli v tej sezoni, zaslužijo velike čestitke," je po osvojeni dvojni kroni povedal trener vijoličastih Darko Milanič.

Maribor je po državnem prvenstvu osvojil tudi pokalno lovoriko Slovenije. V prvem polčasu so bili boljši Mariborčani, ki so prevladovali na sredini igrišča in imeli žogo več v svoji posesti. Ustvarili so si nekaj lepih priložnosti, a so Agim Ibraimi, Aleš Mertelj in Ettien Velikonja zgrešili iz ugodnih položajev. Na drugi strani so Celjani zadeli iz edine nevarne situacije, z nekaj sreče je po samostojni akciji s strelom v daljši vratarjev kot z levico zadel Alen Romih.

V drugem polčasu so vijolice začele odločno, Dalibor Volaš je zadel takoj po svojem vstopu v igro na začetku drugega polčasa. Nato smo gledali razgibano predstavo, Maribor je prevladoval, grofje pa so pretili iz protinapadov, v 60. minuti so zadeli tudi vratnico. Do konca rednega dela nismo več videli zadetkov in odločitev je bilo treba poiskati v podaljšku.

Benjamin Verbič je z roba kazenskega prostora Celjane zopet popeljal v vodstvo že v prvi minuti podaljška. Rezervist Matic Črnic pa je že devet minut kasneje iz leve strani lepo zaključil za novo izenačenje. V drugem podaljšku smo videli neumnost Agima Ibraimija, ki je nespametno prejel drugi rumeni karton, a so bile moči izenačene še pred koncem dvoboja, ko je rdeči karton prejel tudi Mario Močić.

Pri izvajanju enajstmetrovk so Mariborčani začeli slabo, saj je Goran Cvijanović streljal preko gola, a je njegov vratar Marko Pridigar zaostanek takoj izničil z obrambo strela Benjaminu Verbiču. Po zadetih vratnicah Romana Bezjaka in Aleša Mejača je bil rezultat poravnan vse do zadnjega poskusa, ko je Pridigar prebral namero Mateja Centriha in prinesel pokal vijoličastim.

Milanič: "Velike četitke fantom za vse uspehe"

"Najprej bi rad pohvalil nogometaše Celja, ki si za današnjo predstavo zaslužijo čestitke. Igrali so zelo srčno in dokazali, da se v finalu niso znašli po naključju. Sami smo pred tekmo želeli dominirati, kar nam je tudi uspelo, saj smo si priigrali nemalo priložnosti," je po tekmi povedal trener Maribora Darko Milanič.

Najtrofejnejši trener v zgodovini kluba je v letošnji sezoni osvojil tretji naslov državnega prvaka (2009, 2011, 2012), ki mu je dodal še drugega pokalnega (2010, 2012), potem ko je z vijoličastimi v sezoni 2008/09 osvojil tudi do sedaj edini superpokal.

"Vedno je težko loviti zaostanek, saj tako potrošiš več energije, kar se nam je še posebej poznalo v zaključku tekme. Finale je bil sicer razburljiv in verjamem, da so navijači v njem lahko uživali. Seveda smo na koncu lahko bolj veseli mi in ti fantje si za vse, kar so dosegli v tej sezoni, zaslužijo velike čestitke," je še dodal Milanič.

"Glede na to, da smo bili pred vrati raja, na zadnji stopnici … Enajstmetrovke so loterija in nimamo si česa očitati. Zelo smo razočarani, glede na to, da smo zdržali takšen ritem Maribora. Mislim, da je bila tekma dobra, dinamična, z veliko drame. Predvsem Maribor je pokazal svoje kvalitete, mi smo se pametno postavili, čakali svoje priložnosti. Mislim, da so gledalci lahko uživali," je za nacionalno televizijo povedal Damjan Romih, trener Celja.

Hervis pokal Slovenije, stadion Stožice, finale:

Celje : Maribor 4:5* (1:0, 1:1)
Romih (36), Verbič (91); Volaš (46), Črnic (99)
RK: Ibraimi (117)
* - po enajstmetrovkah

Enajstmetrovke:

za Maribor Cvijanović prek vrat; 0-0
za Celje Verbič greši, Pridigar brani; 0-0
za MB Rajčevič gol; 0-1
za CE Gobec gol; 1-1
za MB Volaš gol; 1-2
za CE Bezjak greši; 1-2
za MB Mejač greši; 1-2
za CE Romih gol; 2-2
za MB Tavares gol; 2-3
za CE Centrih greši, Pridigar brani; 2-3

Komentarjev 1
  • Bethesda 21:23 23.maj 2012.

    Dr. Stare, mislim da je čas za pokoj. Katastrofa od komentiranja!