Nekdanji šampion brez nastopa na SP

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji sprinterski svetovni prvak Tyson Gay ne bo nastopil na avgustovskem atletskem svetovnem prvenstvu v Londonu.
Oglej si celoten članek

Tysonu Gayu se na ameriškem prvenstvu v Sacramentu konec tedna, ki je služilo kot kvalifikacije za SP, ni uspelo prebiti v reprezentanco ne na 100 ne na 200 metrov.

Štiriintridesetletnik, ki ima težave s formo vse od minulega oktobra, ko je njegova hčerka Trinity Gay, tudi sama obetavna atletinja, v streljanju v Kentuckyju nesrečno izgubila življenje, je novinarjem po tekmi vseeno dejal, da še ne razmišlja o koncu kariere.

"Poskušal bom teči vsaj še na nekaj dirkah, vsaj upam," je dejal Gay: "Še vedno sem v dobri formi, zdravje mi služi, le v glavi moram stvari postaviti na svoje mesto."

"Mika me tudi trenerski poklic ... Bomo videli. V svoji karieri sem nabral ogromno izkušenj in rad bi jih prenesel na mlade," je še dejal Gay, ki ima še vedno drugi najhitrejši čas v teku na 100 metrov v zgodovini; boljši je bil doslej le Usain Bolt s svetovnim rekordom 9,58.

A kljub temu so njegovo kariero zaznamovale številni udarci. Le malo pred olimpijskimi igrami v Pekingu leta 2008 se je poškodoval in čeprav je bil favorit za štiri kolajne, je ostal brez. Na OI 2012 in 2016 je sicer pristal na stopničkah z ameriško štafeto 4 x 100 m, a je bila nato štafeta obakrat diskvalificirana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.